Produktnyheter

Ordning och reda sparar tid i verkstan

ProfTool-verktygsvagn-526-delarUnoBench lanserar nu sina ProfTool verktygsvagnar med olika storlekar och verktygsinnehåll beroende på vad som krävs i respektive verkstad. Gemensamt för dem alla är att de levereras med centrallåsning och helt utdragbara lådor. I dessa lådor finns CNC-utskurna skuminsatser med texttryck som dels håller varje verktyg på plats, dels ger en god överblick över innehållet. Användandet av en verktygsvagn gör att man har samtliga verktyg lätt gripbara direkt vid arbetsplatsen och slipper springa fram och tillbaka mellan verktygstavlor på olika håll i lokalen.
– Letandet av verktyg är en kostsam tidstjuv i många verkstäder, säger Hans-Åke Färnstrand på UnoBench AB. Dagens bilar kräver många olika verktyg för demontering och montering av komponenter. Det blir mycket spring om man inte har allt samlat på den plats där man arbetar. Våra verktygsvagnar har professionella inredningar vilket gör att man snabbt hittar precis den hylsa eller det verktyg man vill ha. Det gör också att man enkelt ser om något fattas innan man stänger lådorna. På det viset undviker man onödigt svinn med handverktyg som råkar följa med kundbilarna ut genom porten.
UnoBench har ett brett sortiment verktygsvagnar som säljs både tomma och med insatser med upp till 526 verktyg.
– Vi har verktyg och verktygssatser i både TUM- och millimeterstorlekar vilket brukar vara en positiv nyhet för våra kunder, säger Hans-Åke vidare. Bra TUM-verktyg kan det ibland vara lite svårt att få tag på och det är därför välkommet att innehållet i varje låda i verktygsvagnarna kan anpassas med olika verktyg och insatser helt efter kundernas önskemål. Att vagnarna har kullagrade hjul (två fasta och två svängbara) gör det dessutom enkelt att flytta dem till just den plats i verkstaden där de gör mest nytta – det vill säga strax intill en stressad mekaniker.
www.unobench.se