Nu erbjuder Continental ett däck med sparpotential, särskilt framtaget för skåpbilar som Mercedes Sprinter, Ford Transit och Volkswagen T5. VancoEco har ett cirka 30 procent lägre rullmotstånd, vilket ger en beräknad sänkning av bränsleförbrukningen och avgasutsläppen med fyra procent. Samtidigt har ingenjörerna lyckats hålla bromssträckan på torrt och vått underlag kort och ge däcket liknande körprestanda som ett personbilsdäck.
Vid bromsning fäller VancoEco ut ett flertal små greppkanter. På så sätt skapas en ”vindrutetorkareffekt“ vid bromsning på vått underlag, vilket gör att mönsterklacken kan tränga igenom vattenfilmen. Rullmotståndet hos skåpbilsdäck utgör endast 13 procent av den totala körmotståndet. Därför syns ”bara” en åttondel av den klara sänkningen av rullmotståndet i den faktiska beräkningen av bränsleförbrukningen. Continental utgår från att bränsleförbrukningen kan sänkas med omkring fyra procent tack vare nya VancoEco.