Tidigare har KGK Holding presenterat VDO Counter, kalkylatorn som aktiveras i DTCO 2.0 och håller koll på kör- och vilotider i realtid. För yrkeschaufförer är den ett ovärderligt verktyg som hjälper föraren att planera sin körning och slippa dryga böter för körtidsöverträdelser. Nu kompletteras denna tjänst med möjligheten att sköta den från en smartphone.
DTCO SmartLink består av en blåtandsmodul som man pluggar in i nedladdningsuttaget på färdskrivaren, den kommunicerar sedan med VDO Driver App i telefonen. Gränssnittet är användarvänligt och lättöverskådligt och har bland annat följande funktioner:

  •  VDO Counter – information om återstående körtid, raster och viltider.
  •  DTCO Remote Control – hantera färdskrivarens funktioner via telefonens pekskärm. Till exempel kan utskrifter väljas direkt från telefonen.
  •  Kalenderfunktion – en översikt av förarkortsdata från isatt förarkort.

VDO Driver App laddas ner från www.dtco.vdo.com, Google Play eller Appstore. Programmet fungerar med Android operativsystem 2.3x eller 4.x och senare, systemkraven för iPhone är i skrivande stund inte specificerade.
Remote Control och kalenderfunktionen är även tillgängliga från version DTCO 1.4.