20

Överlägset motstånd mot skärskador, utan att förlora funktion och komfort. Det erbjuder Bridgestone med nyutvecklade offroad-radialdäcket VSDR (V-Steel Super Deep Rock). Däcket är utvecklat för att de tuffaste maskinerna ska klara sina uppgifter i de mest krävande miljöer. Bridgestone VSDR visas på årets MaskinExpo.

Bridgestone VSDR erbjuder extra djup slitbana. Detta, tillsammans med enastående skärmotstånd, säkrar maskinens drift och förlänger däckets livslängd. Egenskaperna är förstås extra viktiga då däcket får arbeta under svåra förhållanden, exempelvis i gruvindustri och återvinning.

Många egenskaper känns igen från föregångaren VSDL, men VSDR har nu utvecklats ytterligare i flera bemärkelser. Exempelvis på detta är flera lagers stålband, förstärkta profilsidor och ett nytt däckmönster – allt för att säkerställa funktion, styrka, livslängd och god totalekonomi. Först ut bland VSDR-däcken är med dimensionen 20.5/R25.