Nyhet

Opel har tilldelats pris för innovativ säkerhet

Opel har av säkerhetsorganisationen Euro NCAP hedrats med den första säkerhetsutmärkelsen någonsin för innovationen Opel Eye. Rita Forst, Vice President Opel/Vauxhall Engineering mottog utmärkelsen vid en ceremoni på Paris Bilsalong.
Opel Eye som är placerad mellan vindrutan och den inre backspegeln varnar föraren om bilen av misstag lämnar sitt körfält. Den läser även av trafikskyltar. Opel får motta Euro NCAP Advanced Reward för säkerhetsfördelarna med varningen för oavsiktligt filbyte.
Det innovativa systemet Opel Eye förbättrar körsäkerheten, minskar stress och kan till och med förhindra dyra fortkörningsböter.
– Vi skulle vilja tacka Euro NCAP för den här utmärkelsen. Det är ett erkännande för Opel Eye som är ännu ett exempel på en teknisk lösning från Opel som gör körningen enklare och säkrare, sade Forst.
Euro NCAP Advanced är ett nytt belöningsprogram som uppmärksammar avancerad säkerhetsteknologi i bilindustrin. Det kompletterar Euro NCAPs existerande säkerhetstester av bilar.
– Opel har fått utmärkelsen därför att märket på ett trovärdigt sätt har kunnat påvisa hur Opel Eye räddar liv. Euro NCAP Advanced var speciellt imponerad av systemet Opel Eye eftersom det både räddar liv och är prisvärt, säger Dr. Michiel van Ratingen, Secretary General of Euro NCAP.
Opel Eye är tillgängligt till alla Insignia- och Astramodeller inkluderat Astra Sports Tourer som hade världspremiär på Paris Bilsalong och lanseras i Sverige i början av nästa år.
Opel Eye har två funktioner: Filbytarvarnaren gör föraren uppmärksam på om bilen oavsiktligt lämnar sitt körfält. Detta hjälper till att förebygga en farlig situation, exempelvis om föraren är på väg att somna vid ratten. Om så sker blir föraren uppmärksammad genom en ljud- och ljussignal. Vägmärkesigenkänningen läser av aktuella hastighetsgränser och omkörningsförbud och visar dem som en symbol centralt på instrumentbrädan.