Produktnyheter

Lätta fordon

I mars 2009 startade Kolstad Försäljning AB, ett dotterbolag till norska Odd Kolstad AS. Odd Kolstad har under tio år anpassat sin verksamhet till den norska marknaden och är idag helt marknadsledande inom tippfordon och dess tillbehör i Norge.

All design sköts av bolaget och själva produktionen finns i västra Tyskland. Endast SSABs stål används. Med hjälp av detta blir fordonen 600-700 kg lättare och du kan på så vis lasta mer på din bil och släp. Kolstad jobbar även med lagar och regler. Vissa fordon konstrueras till exempel så att när du viker runt lemmen så håller du dig fortfarande inom måttet 260 cm.

Kolstad utvecklar sina fordon tillsammans med de beställande åkerierna. Hur vill de att fordonet ska se ut? Dragstången mätes bland annat in tillsammans med dragbilen så att stången får rätt mått. Om du till exempel har dragstång till en tridembil och med Hardox 7 mm i flakets botten så väger du cirka 6.200 kg. Fordonen uppfyller även de nya belysningskraven inom EU. Fordonen kan göras med slät eller rund botten och levereras komplett med rotor-, blixtljus och så vidare.

www.oddkolstad.no

logo
Redaktionen