Nyhet

Carfax har tecknat avtal med Bilprovningen

Carfax har precis tecknat avtal med Bilprovningen vilket innebär att du som bilköpare enkelt kan få tillgång till övergripande besiktningsstatistik ända sedan 1999. Carfax är en hjälp för alla som köper och säljer begagnade bilar. I USA är det sedan flera årtionden en självklarhet att beställa en rapport på den begagnade bil som är till salu. Priset är 49 kr per rapport eller 99 kr för fem rapporter.
När du köper en fordonsrapport från www.carfax.se får du information om besiktningsuppgifter, fordonsinformation från myndigheter, återförsäljare och biltillverkare. Det ger snabbt en samlad bild av en begagnad bils historia. Det blir nu enklare att undvika bilbedrägerier och manipulerade vägmätare. Carfax arbetar ständigt med att utveckla tjänsten och antalet informationskällor. Målet är att efterhand få information också från alla försäkringsbolag och serviceverkstäder för att ge en så heltäckande bild som möjligt om begagnade bilar.
-Vi är mycket glada över att kunna lägga till Bilprovningens besiktningshistorik till våra fordonsrapporter. Detta tillsammans med vår övriga information gör det mycket enklare för svenska konsumenter att sortera bort bilar med återkommande brister, vilket ger ökad trafiksäkerhet, säger Fredrik Hartman, marknadschef på Carfax.