Kortnyheter

Ny 4-bomsrigg

En ny borrigg med fyra bommar som tagits fram av Atlas Copco i samarbete med den nordiska tunneldrivningsentreprenören Veidekke visar vad den går för vid ett större järnvägsprojekt i närheten av Göteborg. Riggen, Boomer XE4 C, är en helt datorstyrd enhet som konstruerats för att borra alla förinjekteringshål och spränghål.

– Vi befinner oss i ett tidigt stadium men så här långt har Boomer XE4 C nått alla mål som vi satt upp i det här projektet. Vi har inte haft några större problem och vi är särskilt nöjda med effektiviteten i det nya stånghanteringssystemet Auto RHS E. Det fungerar extremt bra, säger Anders Östberg, anläggnings- och maskinchef hos Veidekke.

Det kom därför inte som en överraskning när Veidekke tog hem ett kontrakt för tunneldrivning i sydvästra Sverige och utmanade Atlas Copco att tillverka den nödvändiga utrustningen.

www.atlascopco.se

logo
Redaktionen