Nyhet

Sveriges största bil- och mc-mässa firar 40 år

1971 arrangerades den första bilmässan på Elmia i Jönköping. Sedan 1976 äger utställningen rum under påskhelgen och motorshowen på Elmia är en bred motorfest för hela familjen där det inte bara visas bilar, motorcyklar, gamla lastbilar och traktorer utan även tillbehör och allt som tillhör motorhobbyn. Dessutom bjuds det på underhållning, tävlingar och häftiga utomhusshower varje dag.
– Påsken 2011 på Elmia kommer att bli något alldeles extra, lovar projektledaren Lasse Theander. Det är ju inte bara vi som har jubileum. Bilen fyller 125 år. Den 29 januari 1886 fick Carl Benz patent på sin bil och räknas som bilens fader. Dessutom är det 100 år sedan Chevrolet Motor Car Company startades av Louis Chevrolet och William Durant. Båda dessa bilmärken kommer att ha egna avdelningar.
För alla som gillar häftiga ombyggda fordon blir vårt jubileum något alldeles extra. Några av Amerikas mest kända bilbyggare har lovat att komma liksom tunga namn från Europa.
Elmia-vinnare till Las Vegas!
Meguiar´s Sverige storsatsar och utlyser Meguiar´s SEMA Show Challenge. Alla bilar som ställs ut på utställningen deltar i tävlingen. Den lycklige segraren får inte bara visa upp sin bil på världens ledande biltillbehörsmässa i Las Vegas den 1-4 november, i potten ingår också resa och hotell för två personer.
Meguiar´s SEMA Show Challenge innebär utan tvekan en jättemorot för alla svenska bilbyggare som ställer ut. Att få visa upp sin bil i Las Vegas är för de flesta en ouppnåelig dröm som nu kan bli verklighet.
Rock’n roll Dance Party
Ett av Sveriges populäraste band The Playtones bjuder upp till ett riktigt Rock’n roll Dance Party på påskdagen då de uppträder på stora scenen i hall B vid två tillfällen, kl. 12.00 och 14.00.
The Playtones vann den tv-sända Dansbandskampen 2009 och är även aktuella i årets Melodifestival. Bandet var gäst på mässan redan 2004, då som Boppin’ Steve & The Playtones och sångaren Stefan Jonasson arbetade under några år som musikskribent på tidskriften Bilsport Classic.
Världsberömt custombygge till Sverige i påsk
På årets utställning visas världens mest berömda och klassiska bilbygge genom tiderna – The Hirohata Mercury. Denna Mercury -51 byggdes om redan 1952 av bröderna George och Sam Barris i Los Angeles. Fordonet ägdes av Bob Hirohata som var en framgångsrik affärsman inom försäkringsbranschen.
Den stilrena custombilen gjorde succé vart den än visades och Mercuryn har genom åren fått tusentals efterföljare. Under påskhelgen kommer det berömda bygget att visas på Elmia i Jönköping och årets motormässa gästas även av mannen som byggde bilen för 60 år sedan – George Barris.
Den idag 86-årige Barris är fortfarande aktiv inom motorhobbyn men The Hirohata Mercury är nog ändå hans mest kända kreation.
www.custommotorshow.se