Nyhet

Mercedes-Benz Vito segrare i Arctic Van Test

I snö och bitande kyla med motorjournalister från Sverige, Finland och Norge bakom ratten visade Mercedes-Benz Vito upp sina många styrkor. Skåpvagnen imponerade stort och flera av Vitos nya egenskaper gav poäng nog för en seger över konkurrenterna. Värd för testen under arktiska väderförhållanden av transportbilar i viktklassen upp till tre ton var finska motortidningen Auto, tekniikka ja kuljetus.
Mercedes-Benz Vito testades tillsammans med konkurrenterna utifrån flertalet kriterier såsom väghantering, bränslekonsumtion, lastkapacitet och prestanda. Dessutom tillkom ett par för kalla klimat särskilt relevanta kriterier, till exempel kallstartsförmåga, uppvärmning samt avfrostning av vindrutor och ytterbackspeglar.
Mercedes-Benz Vito 116 CDI tog segern bland annat tack vare de nya funktioner som modellen har utrustats med sedan september 2010. Vito imponerade också med en helt nyutvecklad mittpunkt och en synnerligen bränslesnål och miljövänlig motor. Den nya sexväxlade växellådan ECO Gear uppvisar såväl utmärkt prestanda som låga bränslekonsumtions- och utsläppsvärden.
Mercedes-Benz Vitos goda väghållning och kördynamik har sin grund i modellens bakhjulsdrift och helt nyutvecklade och optimalt inställda stötdämpare.
Interiören har utvecklats för att ge bekvämare användning, ökad komfort och ännu större kvalitetskänsla. Med bland annat ny växelspak, knappar i mittkonsolens övre rad samt uppgraderad takkonsol som tillval är Vito mer användarvänlig än någonsin tidigare. Även exteriören uppvisar flera nyheter. Mercedes-Benz Vito har bland annat fått nya reflektions-strålkastare med integrerade dim– och varselljus.