Produktnyheter

Superbt grepp för tunga fordon

Genom lanseringen av Nokian Noktop Hakkapeliitta D ingår nu även regummerade däck i den legendariska Nokian Hakkapeliitta vinterdäckfamiljen.
Det nya regummerade däcket ger ett liknande grepp som Hakkapeliitta vinterdäck. Jämfört med sina föregångare har nya Nokian Noktop Hakkapeliitta D en utmärkt slitstyrka och mycket stabila köregenskaper, tack vare många nya innovationer.

Dubbelklackmönstret, som Nokian Tyres har patenterat, gör det möjligt att ha en tät tvärsgående lamellering som förbättrar driv-och bromsgreppet. Regummeringens nya mönsterdesign med fler skarpa hörn (traction booster) ger ett bättre isgrepp och ny slitbanegummiblandning och cape&base konstruktion med två gummilager förbättrar köregenskaperna ytterligare. 

Den nya regummeringen har även slitagevarnare som gör det enkelt att kontrollera däckets slitage. Nokian Tyres har utvecklat och patenterat slitagevarnaren (Driving Safety Indicator, DSI) som med tydliga siffror visar hur många millimeter av mönstret finns kvar i däckets huvudspår. Så länge vinterslitagevarnaren (Winter Safety Indicator, WSI) är synlig ger däcket säkert vintergrep. När snöflingamärket försvinner kan däcket ändå utmärkt användas på sommarväglag.

Regummeringen av däck sparar energi och råvaror samt minskar koldioxidutsläppen. Nokian Noktop Hakkapeliitta D har mycket lågt rullmotstånd vilket minskar bränsleförbrukningen och avgasutsläppen. Tack vare det moderna mönstret och den optimerade mönsterklacksfördelningen är det regummerade däcket 3 dB tystare än sin föregångare. Som alla andra Nokian Hakkapeliitta däck tillverkas även Nokian Noktop Hakkapeliitta D helt utan högaromatiska oljor.

logo
Redaktionen