Produktnyheter

Självgående stubbfräsare

Närlant Import lanserar nu FSI Power-tech D30-470, en självgående stubbfräsare med ergonomisk manövrering av funktionerna. Motorn och fräsarmen sitter på vändkranen och på så sätt behålls en rak linje av driften från motor till fräshjul. Stubbfräsen står stilla och stadigt vid fräsning. Motorn sitter alltid rakt upp på maskinen så den kan arbeta i optimalt läge oavsett i vilken position fräsarmen är. D30-470 är tvåhjulsdriven, har en längd på endast 260 cm och en bredd på bara 80 cm. Fräsbredden är på 1,35 meter. Fräsen kan även monteras på traktorer. Alla funktioner styrs som standard med bowdenkablar så att det går att montera manöverhandtagen där det passar användaren bäst. Stubbfräsarna är försedda med justerbar flödeskontroll så hastigheten på hydraulfunktionerna kan regleras beroende på uppgiften. Fräshjulet drivs av traktorns PTO via remdrift från växellådan. De traktordrivna stubbfräsarna får en stor arbetsyta utan att behöva flytta traktorn i och med att fräsenheten går att hydrauliskt skjuta ut, svänga i sidled och justera upp och ner. Svängen styrs av två hydraulcylindrar som garanterar samma hastighet i båda riktningar. Man kan även montera hydrauliskdrivna stubbfräsar på lastmaskiner. För att säkerställa flexibilitet och stabilitet i kraftöverföringen finns remtransmission mellan hydraulmotor och fräshjul. Maskinen levereras med monteringsbeslag som gör det enkelt att montera det redskapsfäste som passar kundens lastmaskin.

logo
Redaktionen