Produktnyheter

Den nya F-serien dumprar är här

Den nya F-serien dumprar från Volvo Construction Equipment uppfyller inte bara de höga krav som fastställts i utsläppslagstiftningen Tier 4i (USA) och steg III B (Europa), utan har även ett helt paket med förbättringar i funktionalitet, design och underhåll.
F-serien sträcker sig från 24 tonnaren A25F upp till 39 tonnaren A40F, där varje modell transporterar, tömmer och manövreras på ett effektivt och säkert sätt.

Kontroll över tippvinkel och tömmning
Kraftiga främre och bakre ramar har utformats för krävande terrängdrift och lång livslängd. Korgen är tillverkad av HB400 stål, och dess design med hög tömningshöjd och tippvinkel ger optimal tömning av korgen. Ett kraftfullt, lastkännande ”slutet centrum” hydraulsystem och dubbelverkande enstegs cylindrar höjer korgen även i branta nedförsbackar. Systemet möjliggör exakt och kontrollerad tömning, kortare cykeltider och höjd säkerhet. Last & tipp bromsen ansätts genom att trycka på en knapp i hytten som ansätter färdbromsen och lägger växellådan i friläge, för att ytterligare öka säkerheten och minska påfrestningen på föraren. Alla maskiner har också nya funktioner för tömning, spärr för sänkning av korgen och justerbar tippvinkel.

Volvo V-ACT motor
De elektroniskt styrda, sexcylindriga och turboladdade Volvo V-ACT dieselmotorerna har högt vridmoment vid låga varvtal, vilket resulterar i bra bränsleekonomi, höga prestanda, snabbare motorrespons och mindre slitage.

Automatic Traction Control drivlina
Drivlinan har Automatic Traction Control (ATC) som standard, som hindrar föraren att köra dumpern i permanent sexhjulsdrift, även när de inte behövs. ATC kopplar automatiskt ur bakaxeln när den inte behövs, vilket eliminerar slirning vid kurvtagning och minskar däckslitaget. Men när ATC-systemet känner av slirning så slår den längsgående diffspärren och 6X6 kopplingen i tillsammans.

Hydrauliska bromsar
A25F och A30F är utrustade med helt hydrauliska bromsar och torra skivor på alla hjul, medan de större A35F och A40F är utrustade med oljekylda våta skivor. Dessutom har alla maskiner retarder. Retarderfunktionen hjälper till att kontrollera hastigheten i nedförsbacke, innan kurvor och innan vägskäl, vilket minskar behovet av färdbromsen och därmed minimeras slitaget.

ROPS/FOPS skyddad förarhytt
Förarhytten är en ROPS/FOPS skyddad Care Cab hytt med god sikt åt alla håll tack vare en centralt placerad förarplats, sluttande huv, stora backspeglar, bred vindruta och en fullängds glasdörr. Hytten  har låg ljudnivå, luftkonditionering och reglage nära till hands.