Produktnyheter

Nya Actros först i världen med att klara Euro 6 miljökraven

Nu lanserar Mercedes-Benz fjärde generationen av sin långdistansmodell Actros. Nya Actros kommer att förses med de helt nya motorerna i ”BlueEFFICIENCY Power” serien. Den blir därmed först i världen med att uppfylla de helt nya Euro 6 miljökraven.

Maskerade testversioner av nya Mercedes-Benz Actros har under sju år testats över hela världen, från ökenhetta till arktisk kyla. Just nu pågår sluttesterna på allmänna vägar runt om i Europa. Och redan under andra halvåret 2011 kommer världens första Euro 6 godkända lastbil finnas till försäljning.

Den fjärde generationens Actros får motorer från Mercedes helt nya motorserie ”BlueEFFICIENCY Power”, konstruerade för att klara de nya utsläppskrav – Euro 6 – som träder i kraft 2014. Från start kommer de nya motorerna i fyra klasser från 421 till 510 hästkrafter med vridmoment från 2100 – 2500 Nm.

Tack vare bland annat det nya insprutningssystemet X-Pulse, BlueTec avgasrening och partikelfilter klarar motorn de nya kraven som bland annat innebär att utsläppen av kväveoxid (NOx) minskar med 80 % och partiklar med 67 %.

Samtidigt har bränsleförbrukningen inte ökat, utan tvärtom sänkts jämfört med sina Euro 5 godkända föregångare.

Det är inte bara den yttre miljön som satts i fokus på nya Actros. Även förarmiljön är helt omarbetad och man utlovar en ännu bättre komfort och dynamik. Bland annat är hela hytten omdesignad och kommer i sex olika standardversioner som alla har gott om plats för både arbete, avslappning och vila på långa körningar.