Blogg och filmer

Enkel och funktionssäker promillemätare med bränslecellsteknologi

Den nya promillemätaren från KALA med bränslecellsteknologi används i de instrument som polis och andra myndigheter använder och som bygger på den absolut säkraste teknik som finns att uppbringa på marknaden idag. Den borde därför vara första valet för alla som önskar att mäta promille på ett tillförlitligt sätt.

Denna teknik har en rad fördelar jämfört med den avsevärt enklare halvledaretekniken som i värsta fall, hos en nykter person, kan ge utslag för parfym, hårspray, bensin eller naturliga ämnen i utandningsluften.

Exakt mätning från 0,00 till 5,00 promille garanteras tack vare denna teknik som också möjliggör mätning med två decimaler.
Resultatet visas på en LCD-skärm med bakgrundbelysning.

Så fungerar promillemätaren:
Bränslecellteknologin i alkometrar har utvecklats och förbättrats ända sedan den blev introducerad på 1970-talet.  När man blåser i en promilletestare med en sådan teknologi fångas utandningsluften upp av en bränslecell med två platinaelektroder.  Här oxiderar alkoholen som eventuellt finns i utandningsluften, och genererar elektrisk ström.  Ju högre alkoholkoncentration, ju mer ström produceras.
Alkohol-promilletestaren mäter mängden ström som är producerad i bränslecellen, och omvandlar detta till ett bestämt mått på alkoholkoncentrationen.

logo
Redaktionen