Produktnyheter

Ny motorsåg från Husqvarna

För professionella motorsågsanvändare och för de som söker det bästa lanserar Husqvarna motorsågen 560 XP®. Utöver ett optimerat vikt-effekt-förhållande innebär motorsågen en revolution inom ergonomi och manövrerbarhet. En låg vikt på 5,4 kg och den utvecklade användarvänligheten gör maskinen till ett effektivt arbetsredskap.
För att förhöja motorsågens prestanda har Husqvarna som första motorsågstillverkare i världen integrerat RevBoost™-teknik i motorsågen. Detta ger högre kedjehastighet och snabbare acceleration för bästa prestanda vid kvistning.
I Husqvarna 560 XP® finns för första gången en mikroprocessor integrerad i en storskaligt producerad motorsåg. AutoTune™ är en processorstyrd förgasare som automatiskt optimerar motorns prestanda. Detta gör att motorsågen ställer in sig på optimal luft- bränsleblandning och man behöver inte lägga någon tid på att justera förgasaren. AutoTune™ tar även hänsyn till faktorer som luftfuktighet, temperatur, altitud samt ett eventuellt smutsigt luftfilter. Detta för att skapa en optimal luftblandning så att motorn­ kan prestera som bäst oavsett förhållande.

logo
Redaktionen