Produktnyheter

Ett kraftpaket – lastbilsmonterad CBI-kvarn

Allan Bruks AB är återförsäljare för de amerikansktillverkade CBI-kvarnarna­ som länge funnits på trailerchassi med hjul eller larvband. På SkogsElmia och Skogsnolia visade man upp det senaste tillskottet, en lastbilsmonterad CBI kvarn.  Den nya lastbilsmonterade CBI 5800 kvarnen­ drivs med kraft­överföring från lastbilsmotorn, något som bland annat­ effektiviserar och sparar underhåll­ och bränslekostnader. Kvarnen krossar­ rena såväl som förorenade­ material som exempelvis stubbar, industriavfall och hyggesrester. Enheten­ passar små och medelstora­ objekt och kräver endast en maskinförare.­ Bilen­ flyttas från kranhytten­ med fjärrstyrning. Med en utmatningstransportör­ på 5 meters höjd, kan materialet med fördel direkt lastas till exempelvis­ container på lastbil.
– Förutom etablerade flisentreprenörer, tror vi att den här produkten­ även kan intressera åkare på biobränsle. Det här kan vara en möjlighet att utöka sin verksamhet. De kan lastbilar och har redan­ kontakter i branschen. Allan Bruks AB kan leverera enskilda produkter såväl som hela system för tillverkning av biobränsle, vi strävar alltid efter att erbjuda kunden den mest kostnadseffektiva lösningen, säger Kia Bruks Thyrén, marknadsansvarig på Allan­ Bruks.­
Den första kvarnen i Sverige ägs av entreprenören Marchus­ Jansson Biobränsle AB.
– Den är mobil och smidig och tål vad som helst. Jag är flexibel­ eftersom den kan ta både GROT och stubbar på samma­ objekt, säger Marchus.