Produktnyheter

Första officiella bilden på produktionsklara Subaru XV

Snart faller täckelset av och en helt ny, produktionsklar Subaru får Världspremiär. Subaru XV är en crossover som utvecklats med fokus på Europa och de höga krav som ställs av konsumenterna på denna marknad.
Eftersom nya Subaru XV är utvecklad och framtagen med fokus på den europeiska marknaden är det helt naturligt att den produktionsklara modellen får sin Världspremiär på Europas största och viktigaste internationella bilmässa. Tillfället är unikt eftersom Subaru aldrig tidigare valt att förlägga någon Världspremiär till en europeisk bilmässa.
Subaru XV är en tuff utmanare i C-segmentet som kombinerar sportig smidighet med förstklassig framkomlighet. Nyckeln till den lyckade kombinationen är naturligtvis Boxermotorn. Trots hela 22 centimeter markfrigång stoltserar Subaru XV såväl med klassledande vägegenskaper som med segmentets lägsta tyngdpunkt.
Subaru XV är 445 cm lång, 178 cm bred, 157 cm hög och axelavståndet är 263,5 cm. Utställningsbilen är bestyckad med en 2-liters Boxermotor av tredje generationen och Subarus steglösa automatlåda, Lineartronic. Samtliga motoralternativ kommer att presenteras i samband med premiärvisningen i Frankfurt. Subaru XV introduceras i Sverige under första kvartalet 2012.
Helt nya Subaru XV avtäcks i samband med presskonferensen 13 september klockan 09.30 i Subarus monter på bilsalongen i Frankfurt. Förutom Världspremiären på nya Subaru XV, visas sportcoupékonceptet Subaru BRZ Prologue – där man kan se den nya motorn och ta del av den avancerade tekniken.
Inför premiärvisningarna har Subaru öppnat en hemsida som kommer att uppdateras kontinuerligt inför och under Frankfurt-mässan:
www.subaru-global.com/11frankfurt/teaser