Produktnyheter

Subaru BRZ tar begreppet körglädje till en högre nivå


Få nya bilmodeller har föregåtts av mer spekulationer än Subarus sportcoupé. Subaru BRZ begick sin världspremiär på Tokyo Motor Show och de första intrycken lovar gott. Subaru BRZ är en klassisk sportbil i modern tappning. En bil för den sanne entusiasten som förutom snygg design även vill ha en körupplevelse i Världsklass.
BRZ står för Boxer engine Rear wheel drive Zenith.
Motorn i BRZ är en helt nyutvecklad direktinsprutad 2-liters Subaru Boxermotor med fyra cylindrar som lämnar 200 hk och 205 Nm. Subaru BRZ kommer att erbjudas med såväl manuell som automatisk växellåda.
Subaru BRZ har extremt korta överhäng och lägsta möjliga tyngdpunkt. Jämfört med en STI kommer motorn att placeras cirka 10 centimeter lägre och cirka 20 centimeter längre in mot kupén. Detta tillsammans med differentialbroms i bakaxeln och direkt styrning borgar för körglädje på en helt ny nivå.
Subaru BRZ är resultatet av ett samarbete mellan Subaru och Toyota. Subaru har ansvaret för produktion, produktutveckling, den nya bottenplattan, chassisättningar och motor. Toyotas del i projektet avser främst exteriör och interiör design.
Produktionen av Subaru BRZ och systerbilen Toyota GT 86 startar i Subarus fabriker i Gunma under våren 2012. Subaru BRZ lanseras i Sverige under sensommaren 2012. Pris är ej fastställt.
DATA

  • Mått l/B/H: 424/177/130 cm
  • Axelavstånd: 257 cm
  • Vikt: 1.220 kg
  • Motor: 2-liters Boxermotor
  • Borr x slag: 86×86 mm
  • Effekt: 200 hk
  • Vridmoment: 205 Nm
  • Transmission: 6-vxl manuell/6-stegs automat, bakhjulsdrivning
  • Hjul: 215/45-17