Produktnyheter

Premiär för Subaru Boxer-CNG

Subaru lanserar nu två nya miljöbilar på den svenska marknaden: Legacy Boxer-CNG och Outback Boxer-CNG. Projektet initierades av den svenska generalagenten SUBARU Nordic AB för drygt två år sedan. SUBARU Boxer-CNG är Världens första 4-hjulsdrivna gasbilar. Körs de på ren biogas blir koldioxidutsläppen så låga som 26 g/km.
Subaru Legacy och Outback med Boxer-CNG är bilar för den som vill ha miljöbilens alla fördelar utan att kompromissa med vare sig körglädje, framkomlighet, säkerhet, flexibilitet eller räckvidd.
Gasen förvaras i specialbyggda tankar av kompositmaterial under golvet i bagageutrymmet. Detta kompositmaterial ger låg vikt och mycket hög säkerhet.
Räckvidden med gasdrift uppgår till cirka 40 mil. Bilens ordinarie bensintank är intakt vilket ger en total räckvidd på över 110 mil. Detta är en fördel framför allt vid utlandsresor och i områden där distributionen av fordonsgas inte är så väl utbyggd.
Subaru Legacy är en 5-dörrars kombi i det populära D-segmentet. Legacy kännetecknas av klassens bästa kupé- och lastutrymme i kombination med permanent 4-hjulsdrivning, hög driftstillförlitlighet och säkra vägegenskaper.
Subaru Outback är i praktiken en förhöjd Legacy med en markfrigång på 20 cm i kombination med självjusterande fjädring bak. Modellen är populär bland bilägare som vill ha den stora kombins fördelar i kombination med överlägsen framkomlighet på dåliga vägar eller där vägen tar slut.
Båda modellerna är utrustade med en 2,5-liters direktinsprutad Boxer-CNG motor som utvecklar 167 hk vid 5.600 rpm och 229 Nm vid 4.000 rpm. Motorn är kopplad till Subarus välrenommerade automatlåda Lineartronic, som levererar kraften vidare till den symmetriska drivlinan och 4-hjulsdriften. Tillåten släpvagnsvikt med vanligt B-kort är hela 1.470kg.
– Subaru har Sveriges mest nöjda bilägare för tredje året i rad enligt AutoIndex. Med Subaru Boxer-CNG satsar vi på att även få Sveriges mest nöjda miljöbilsägare, säger Torbjörn Lillrud, vd för SUBARU Nordic AB.
Priset för en fullutrustad Legacy Boxer-CNG med automatlåda är 337.900 kronor.
Produktionen av Subarus nya miljöbil startade 2 januari i Trollhättan och de första bilarna kommer att levereras i början av februari.