Produktnyheter

Nytt serviceverktyg för säkra batteribyten

banner-batteribyteBanner , som är en ledande tillverkare av kvalitets batterier för start/stop fordon, har nu lanserat en egenutvecklat instrument för säkra batteriskiften. Detta tillåter batteribyte i moderna bilar med integrerade system för batterihantering utan behovet för verkstaden att investerar i en omfattande diagnosstation.
Byta batterier i moderna bilar med start/stop teknik blir alltmer komplext. Integrerat batteri management system (BMS) övervakar bilens batteri och lämnar uppgifter till färddatorn om batteriets laddningsstatus, funktion och ålder.
All information samlas och tar hänsyn till batteriets status, detta påverkar i sin tur start/stop funktionen samt energiåtervinning vid inbromsning.
Vid ersättning till ett nytt batteri måste systemet programmeras om, detta är exakt vad Banner Service Tool är utvecklad att göra.
Den praktiska handdatorn ansluts till EOBD-uttaget och läser in felkoder som nollställs i samband med bytet av batteriet. En integrerad produkt, Finder, rekommenderar lämpligt batteri för att säkerställa start/stop-funktionen samt maximerar livslängden av batteriet. Ett inbyggt batteri gör att instrumentet jobbar off-line och inte är beroende av WLAN-Länk.
Banner Service Tool kopplas även med fördel ihop med Banner Memory Saver, som räddar fordonets övriga minnen och funktioner. Detta undviker ytterligare programmering och följd problem.
Banner Battery service Tool täcker huvuddelen av bilmärken på Europas vägar och fokus ligger på de tyska bilmärkena Audi, BMW, Mercedes och VW. Uppdatering kommer kontinuerligt och finns som länk på Inacs hemsida för nedladdning, vilket är kostnadsfritt första året.
Om Inac Batteribolaget
Inac startades 1968 av Christer Alerstam och drivs vidare i andra generationen av Martin Alerstam. Inac är Banner Batteriers största importör i Norden och vi har en positiv utveckling tillsammans. Vi har alltid haft målsättningen att vara en helt komplett leverantör av batterier, med den högsta servicen och stor flexibilitet i företaget.
2010 köptes ett av Sveriges anrikaste batteriföretag, nämligen Batteribolaget och blev systerbolag till Inac. Batteribolaget grundades av Curt Nilsson 1961 och har varit ett betydande aktör på den skånska marknaden inom startbatterier och nödströms batteri. Den egna tillverkningen av veteranbatterier är välkänd i hela Sverige och säljs både via återförsäljare och direkt till slutkund. Vi säljer, servar och installerar alla typer av batterier samt batteri anläggningar från våra 4 filialer, lokaliserade i Malmö, Borås och Leksand. Resterande Sverige servas från Inac’s auktoriserade batteridepåer. Läs mer på www.batteridepa.se.