Tysta och effektiva kompressorer

Tysta och effektiva kompressorer

Chicago Pneumatics CPM 10-20 är en serie moderna kompakta skruvkompressorer på 7,5, 11 respektive 15 kW. En ny generation kompressorelement gör kompressorerna mer effektiva samtidigt som de förbrukar mindre energi. Företagets skruvkompressorteknik ger både låga vibrationer och låg ljudnivå, 64 till 71 dB (A), vilket gör det möjligt att placera kompressorerna direkt i arbetslokalen. En nyutvecklad panel står för kompressorns övervakning, kontroll och skydd och säkerställer och underlättar underhållet för maximal driftsäkerhet.

Chicago Pneumatics nya skruvkompressorer, CPM 10-20, kan fås som golvmonterade, tankmonterade och kompletta med integrerad kyltork med eller utan filter (G och C) beroende på vilka krav som ställs där de ska användas. Det kompakta utförandet, golvmonterad under en kvadratmeter och tankmonterad cirka 1,4 kvadratmeter, underlättar också placeringen.

– Med nya CPM 10-10 kan vi erbjuda en komplett kompressorlösning som garanterar torr och ren luft, lämplig för mycket krävande applikationer samtidigt som de både spar energi och utrymme, säger företagets sales director Steven Kjell. Den låga ljudnivån gör det dessutom möjligt att installera kompressorn nära användningspunkten vilket också spar pengar.

Enkel service
Den nya kontrollpanelen, ES4000, ger all nödvändig information som behövs för att kontrollera funktioner och sköta servicen för säker och avbrottsfri drift. Panelen ger även varningar om något problem skulle uppstå så att det kan åtgärdas utan dyra reparationer och långa kostsamma driftstopp.

– Den nyutvecklade panelen gör det möjligt för en person att underhålla, övervaka och styra kompressorn, säger Steven Kjell. Alla kompressorns förbrukningsdetaljer är strategiskt placerade med en enkel åtkomst från toppen för att underlätta underhållet. Lösningen spar dessutom tid och därmed pengar.

Typiska applikationer
Kompressorerna som givetvis är CE-märkta kan användas golvmonterad eller tankmonterad med volymer på 270 alternativt 500 liter. De levererar ett tryck på 8, 10 respektive 13 bar beroende på modell. Företagets CPM 10-20 är tänkta att användas i fordons-, däck- och lackeringsverkstäder, tillverkande mindre företag och underhållsföretag men också i mikrobryggerier och andra liknande applikationer. Den nya CPM-serien uppfyller givetvis marknadens tuffa krav.

Chicago Pneumatic

Läs också

Ökad säkerhet med lägre moment

Ökad säkerhet med lägre moment

Chicago Pneumatics nya tryckluftsdrivna mutterdragare, CP7748TL, ger ett begränsat vridmoment, 90 Nm vid åtdragning av hjulmuttrar samtidigt som momentet...

Ökad säkerhet med lägre moment

Ökad säkerhet med lägre moment

Chicago Pneumatics nya tryckluftsdrivna mutterdragare, CP7748TL, ger ett begränsat vridmoment, 90 Nm vid åtdragning av hjulmuttrar samtidigt som momentet...

Aktuellt

ANNONS ▼
Vägtrafiken i april

Vägtrafiken i april

Under april 2019 omkom 17 personer och 1 224 personer skadades i vägtrafiken.

Se upp för piratkopierade bildelar

Se upp för piratkopierade bildelar

Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) varnar verkstäder och bilägare för att montera in bildelar om ursprunget av delen är okänd.

Abkati satsar för framtiden

Abkati satsar för framtiden

Abkati satsar stort inför framtiden. Ett led i denna satsning är byggnation av nya kontorslokaler och lager.

Fler artiklar