Skogliga världsnyheter på blött Elmia Wood

Världens största skogsmässa var i år större än någonsin, både vad gäller yta och antal utställare.  Många besökare lockades trots ett ihärdigt regnande till Elmia Wood för att se skogliga nyheter och ta del av innovationsrikedom och kunskap i skogarna söder om Jönköping.

Det stora gemensamma samtalsämnet under mässan var nog det myckna regnandet, som tillsammans med ett större antal utställare samt viss ”vild-parkering” bidrog till att det tidvis uppstod trafikproblem och långa köer till mässområdet. Med det sagt så tog sig de flesta vi mötte ändå an vädret med gott mod och kryssade sig fram mellan vattenpölar och montrar.

”Det har varit en fantastisk mässa. Vi har fått kontakt med högteknologiska företag som vi inte kände till och träffat potentiella partners och kunder från hela världen”, säger Edna Keane, vd för Treemetrics, Irland i ett pressmeddelande från mässan.

Mässan som marknadsförs som ”världens största skogsmässa” hade i år ett ännu större antal utländska besökare, något som bland andra Urban Wahlberg, vd för Wabema och koordinator av utställarna i Drone Zone, ett nytt område där möjligheterna med drönare i skogbruket visades upp, kunde konstatera.

”Det har varit mycket folk och mycket business i Drone Zone. Min uppskattning är att två tredjedelar av våra besökare kom från utlandet”, säger Urban Wahlberg, i pressmeddelandet från Elmia Wood.

Totalt var 555 utställare från 28 länder på plats för att visa upp sina nyheter under fyra intensiva dagar. Många av utställarna deltog på ett annat nytt mässområde, Load & Transport, med temat logistik och virkeshantering, som även det drog ett stort antal besökare.

Text och foto: Catharina Olsson-Lindh

 


Elmia Wood 2017 i siffror:

– 555 utställare från 28 länder, varav 200 helt nya utställare.
– 85 000 kvm monteryta.
– 7 kilometer skogsslinga.
– Sveriges till ytan största mässa.
– 131 000 kvm demoyta där skogsmaskiner visades upp i arbete.
– 143 stora skogsmaskiner utmed mässans storskaliga slinga.
– Över 200 ackrediterade journalister från 24 länder.
– 41 834 unika besökare.

ElmiaWood

Aktuellt

Årets Säkerhetsinitiativ 2018

Årets Säkerhetsinitiativ 2018

När timmerbilen inte gick att stanna styrde Lars Göran Söderqvist över den tvååriga flickan. Det räddade hennes liv.

ANNONS ▼
Nya Hitachi ZW330-6

Nya Hitachi ZW330-6

Hitachi har lanserat den senaste modellen av Hitachis 30 tons hjullastare ZW330-6, som nu är beställningsbar även till...

Fler artiklar