Nyhet

Monster Jam featuring Race Of Champions ”ROC Factor” – amatörer får möta proffsen

Tony Rickardsson och Tom Kristensen deltar i Monster Jam featuring Race Of Champions ”ROC Factor” i Stockholm. Nu utlyses tävlingen för amatörer att få möta proffsen.

Feld Entertainment, den världsledande arrangören av familjeunderhållning live, meddelar att lördagen den 18 november, på Friends Arena, kommer svenska Monster Jam fans förutom att kunna se sina favoriter bland Monster Jams truckar så som Grave Digger, Max-D och El Toro Loco, även att kunna uppleva en skandinavisk uppgörelse mellan några av motorsportens giganter.

Hittills har två heta namn offentliggjorts. Race Of Champions ”Roc Factor”kommer att gästas av två skandinaviska förare i världsklass. Den svenska speedwayföraren Tony Rickardsson och den danska racingstjärnan Tom Kristensen möts i en unik head-to-head tävling i identiska rallybilar för att avgöra vem som egentligen är snabbast. Två professionella förare är redan utvalda, nu har motorsportfans och amatörförare möjlighet att kvalificera sig för att få chansen att tävla och visa upp sin körskicklighet mot dessa världsklassförare i en elimineringsturnering under Monster Jam-showen 18 november på Friends Arena. Motorsportentusiaster kan tävla i Roc Factor online, med en expertpanel som utvärderar de tävlande innan semifinalister utses och kommer att läggas fram för fansens omröstning.

Den danska racerföraren Tom Kristensen har rekordet i antal vinster i Le Mans 24-timmars, med totalt nio segrar under åren 1997-2013, ser framemot att tävla: ”Jag är glad att delta i detta nya event, Race Of Champions Roc Factor, och det ska bli kul att köra på jord. Förra gången jag racade på jord, medvetet(!), var vid Roc när det hölls på Gran Canaria för många år sedan. Jag är särskilt glad att det är så nära mitt hemland och hoppas att se många skandinaviska motorsport fans där.”

Flerfaldige svenska världsmästaren i speedway Tony Rickardsson tävlar också. ”Jag ser verkligen fram emot att provköra bilarna som vi kommer att tävla i och att få vara med i den här härliga showen med all publik som kommer att vara på plats på Friends Arena. Det ska verkligen bli både kul och spännande att få mäta sig mot andra motorsportskillar i Roc Factor, säger Rickardsson.” som under sin aktiva karriär körde hem sex individuella VM-titlar.

Roc Factor är en unik tävling mellan amatör- och proffsförare där de tävlande kör i identiska bilar för att se vem som är snabbast av dem alla. Två finalister utses som kommer att tävla både mot varandra och mot våra legender i en elimineringstävling för att bestämma vem som slutligen tar hem segern!

Monster Jam