Dubbla utmärkelser till Karoq

Dubbla utmärkelser till Karoq

En stark kombination av snygg design, trygga vägegenskaper och finurliga lösningar som förenklar bilistens vardag gör nya Škoda Karoq till en hyllad familjebil.
Det är Motormännens tidning Motor som utser nya 
Karoq till ”Årets smartaste bil” och MHF och tidningen Motorföraren som utnämner den nya suven till ”Årets familjebil”.

Den helt nya suven Škoda Karoq med sin flexibla interiör, rymliga kupé och smarta säkerhetsteknik utses av Motormännen och tidningen Motor till ”Årets smartaste bil” samt till ”Årets familjebil” av MHF och Motorföraren.
Två tunga och betydande utmärkelser där jurymedlemmarna både lyfter de smarta Simply Clever-lösningarna och prisar de klassledande egenskaperna.
– Vi är förstås extremt stolta och glada över utnämningarna, att två organisationer som Motormännen och MHF båda utser nya Karow till ”Årets smartaste” respektive ”Årets familjebil” är oerhört glädjande. Nya Karoq är den andra suven som vi lanserar i år och båda två har fått ett fantastiskt mottagande i Sverige tack vare hög säkerhet, maximal användarvänlighet, ny avancerad teknik som underlättar vardagen och en fantastisk design, säger Anders Bergman, märkeschef på Škoda Sverige.

”Klassledande egenskaper”
Motormännen och tidningen Motor har delat ut pris till ”Årets smartaste bil” sedan 2009 och bedömer årets bilnyheter utefter kriterier som säker, miljösmart, ekonomisk och praktisk.
– Trygga vägegenskaper, energieffektiva motorer och ett smidigt format. En rad praktiska lastlösningar som kan förvandla den femsitsiga personbilen till en skåpbil för två samt möjligheten att välja fyrhjulsdrift gör den till en bil som underlättar den aktiva familjens vardagspyssel. Att de klassledande egenskaperna kommer till ett resonabelt pris understryker ytterligare bilens förnuftiga karaktär, skriver Motors jury i sin motivering.
Motormännen har tidigare utsett både Škoda Superb (2009) och Škoda Octavia (2013) till ”Årets smartaste bil”.

”Förenklar bilistens vardag” 
MHF och tidningen Motorföraren har i sin tur utsett ”Årets familjebil” sedan 1996 och nya Škoda Karoq är därmed den 21:a bilen i historien som får ta emot priset. Juryn består av Sveriges mest lästa och kunniga motorjournalister som utser ”Årets familjebil” utifrån kriterierna praktisk, säker, ekonomisk samt att den ska vara ett bra miljöval.
– Nya Škoda Karoq täcker in ett brett område avseende såväl motorer, utrustningsnivåer som priser. Juryn lyfter särskilt fram Simply Clever-tänket – att förenkla bilistens vardag med finurliga lösningar, lyder motiveringen.

Nya Škoda Karoq är den fjärde modellen från Škoda att utses till ”Årets familjebil” av MHF. Först någonsin att utses var Škoda Octavia år 1996 och följde gjorde Škoda Roomster 2006 och Škoda Octavia Combi 2013.

En av de säkraste i sin klass 
Nya Karoq kostar från 215 600 kronor och finns såväl fram- som fyrhjulsdriven med både tre- och fyrcylindriga motorer. Den flexibla interiören med VarioFlex gör att alla sittplatser i baksätet kan justeras individuellt och dessutom lyftas ut en och en beroende på om du prioriterar maximal lastförmåga eller vill ha mest utrymme för dig själv och passagerarna. Nyligen fick Karoq också fem av fem stjärnor i Euro NCAPs krocktester, vilket gör den till en av de säkraste bilarna i sin klass.

Skoda Sverige

Foto: Skoda Sverige

Läs också

Skoda Karoq

Skoda Karoq

Nya Skoda Karoq är en helt ny kompakt suv. Med känslofylld och dynamisk design tar den Skodas designspråk till en helt...

Aktuellt

ANNONS ▼
Vägtrafiken i april

Vägtrafiken i april

Under april 2019 omkom 17 personer och 1 224 personer skadades i vägtrafiken.

Se upp för piratkopierade bildelar

Se upp för piratkopierade bildelar

Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) varnar verkstäder och bilägare för att montera in bildelar om ursprunget av delen är okänd.

Abkati satsar för framtiden

Abkati satsar för framtiden

Abkati satsar stort inför framtiden. Ett led i denna satsning är byggnation av nya kontorslokaler och lager.

Fler artiklar