Scantruck redo för Svenska Maskinmässan

Scantruck redo för Svenska Maskinmässan

Den 31 maj slås portarna upp på Solvalla i Stockholm för tre dagars maskinfest på Svenska Maskinmässan. Scantruck AB som är officiell importör av Manitou teleskoplastare, Mustang minilastare samt PB Platforms saxliftar i Sverige finns självklart på plats för att ta emot såväl gamla som nya kunder.

På plats i montern Ö:10 visas bland annat den kompakta teleskoplastaren Manitou MT420H. Tack vare sina blygsamma yttermått med en längd på endast 3,63 meter och bredd på 1,49 meter, i kombination med både fyrhjulsdrift och fyrhjulsstyrning, så tar den sig in på de allra svårtillgängligaste platserna. Storleken bedrar dock då det lilla kraftpaketet, som endast mäter 190 centimeter över marken, lyfter hela 2 ton 4,3 meter högt.

Manitous populära runtomsvängande teleskoplastare finns presenterade genom modellerna MRT2470P+ samt MRT3050P+. Gemensamt för dem bägge är att de är utvecklade för att möta de allt högare kraven från anläggningskunderna runt om i världen som efterfrågar mer lyftkapacitet och kompaktare, smidigare maskiner. Båda maskinerna är såväl fyrhjulsdrivna som fyrhjulsstyrda. Föraren kan själv välja mellan manuell eller automatisk transmission på maskinerna som är byggda för att köras i 40 kilometer i timmen. MRT2470P+ lyfter sju ton upp till 24 meters höjd. MRT3050P+ når ännu högre, hela 30 meter kan den nå med fem tons last. MRT2470 P går dessutom att få i hybridutförande med en elmotor som kan användas då maskinen körs inomhus.

För dem som är intresserade av en ren lift finns bomliften Manitou 220TJ+ på plats på Solvalla. Den är designad för att klara av att arbeta i alla krävande förhållanden som Skandinavien kan uppvisa. Som modellbeteckningen avslöjar är det fråga om en 22 meters lift, och bomliften är utrustad med en fyrcylindrig dieselmotor med 35 hk. Bommen har ett system, som automatisk justerar motorns kraft till bara det nödvändiga. Det ger en besparing på bränslet och de totala ägarkostnaderna.

Manitou-konstruktörerna har också utrustad 220TJ+ med ett patenterat system, som automatiskt anpassar hastigheten, beroende på hur långt bommen är ute. Ett speciellt interface-system till kommunikation med maskinen kan bland annat användas i samband med underhåll och diagnosticering.

Scantruck

Bilden: Den kompakta teleskoplastaren Manitou MT420H, en av de maskiner som visas i Scantrucks monter på Svenska Maskinmässan. Foto: Scantruck.

 

Aktuellt

ELKO blir mustaschbärare

ELKO blir mustaschbärare

Elko följer upp förra årets succéinsamling till förmån för cancerforskningen genom att i år helhjärtat stödja Mustaschkampen. Förra årets insamling...

Nya spridarmodeller

Nya spridarmodeller

Till kommande vintersäsong har Hilltip lanserat tre nya spridarmodeller, det utökade sortimentet täcker nu ett större omfång av fordon...

Scania släpper ny 13-liters etanolmotor

Scania släpper ny 13-liters etanolmotor

Lastbilstillverkaren Scania kommer nu med en ny 13-liters etanolmotor för nästa generations lastbilar. Parallellt fortsätter kemi- och biodrivmedelsföretaget SEKAB...

Sopvals för grävmaskiner

Sopvals för grävmaskiner

YstaMaskiner lanserar nu en ny modell sopvals SV150 för grävmaskiner eller liknande bärare. Sopvalsen kommer att ha Zick Zack...

Nya generationens lastväxlare

Nya generationens lastväxlare

Hiab, en del av Cargotec,  introducerar nu den nya generationens lastväxlare, Multilift Ultima, med flera innovationer som är först...

Fler artiklar