Septembertrafiken

Septembertrafiken

Under september 2018 omkom 21 personer och 1 452 skadades (189 svårt skadade och 1 263 lindrigt skadade) i vägtrafiken. Det visar de preliminära uppgifter som inkommit till Transportstyrelsen den 15 oktober 2018. Det är sex färre omkomna jämfört med september månad 2017.

11 av de omkomna personerna hade färdats i personbil, fyra på motorcykel, två i lastbil, två på cykel, två övrigt. Singelolyckor var under september månad den vanligaste olyckstypen med nio omkomna, fyra personer omkom i mötesolyckor som var den näst vanligast olyckstypen.

Av de som omkom i september var två kvinnor och 19 män, fem var 65 år eller äldre.

Under de senaste 12 månaderna (oktober 2017-september 2018) har 274 personer omkommit i vägtrafiken. Under de senaste föregående 12 månaderna (oktober 2016-september 2017) omkom 265 personer. Jämför man med ett 4-års medelvärde för motsvarande tidigare 12-månadersperioder har antalet omkomna ökat med två procent.

 

Transportstyrelsen

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
Årets Djurtransportör 2018

Årets Djurtransportör 2018

Djuromsorg, punktlighet och stort kundfokus gör att Kils Djurtransporter AB har utsetts till Årets Djurtransportör 2018.

Smart trepartssamarbete

Smart trepartssamarbete

I dagarna tecknades ett avtal mellan Pirtek och Smartlift som levererade ännu en lift till Ryds Glas.

Mobil laddningsstation för elbilar

Mobil laddningsstation för elbilar

Volkswagens kommande mobila laddningsstation för eldrivna fordon behöver ingen extern elförsörjning och kan sättas upp där den behövs.

Fler artiklar