Världens största betongsax

Världens största betongsax

Utvecklad i nära samarbete med kunden, som är en europeisk rivningsentreprenör, har den nya saxen HC 250,  från Trevi Benne, en enorm klippkraft och extra stor käftöppning för att utföra riktigt ”heavy  duty” tungrivning. Det specialbyggda demoleringsverktyget som väger 27 ton, kommer att monteras på en specialbyggd rivningsmaskin av det större formatet.

Några utmärkande produktionsdata: projektering 120 timmar, svetsning 250 timmar, skärande bearbetning 120 timmar, montering 50 timmar.

HC 250 väger 27300 kg och kräver en 250 tons bärarmaskin för montering på stickan. Klippkraft 545 ton vid spets. Käftöppning 3100 mm. Längd 5200 mm.

Trevi Benne har ett av marknadens bredaste sortiment av rivningsutrustning och har utvecklat många innovationer och speciallösningar sedan starten 1992. Med den nya bjässen HC 250 lever de upp till sin slogan ”We are demolition”.

Trevi Bennes betongsaxar finns i två utföranden, antingen med käftar utrustade med utbytbara tänder eller med specialkäftar utan tänder, precis som den nya bjässen HC 250.

HC-serien betongsaxar omfattar 16 modeller med vikt från 180 kg och uppåt, passande för maskiner från 2 ton. Återförsäljare för Trevi Benne i Sverige är Andersen Contractor AB.

www.andersen-contractor.se

Aktuellt

Fossilfritt transportlaboratorium

Fossilfritt transportlaboratorium

Scanias transportaboratorium används för delar av Scanias interna transportbehov. Från 2018 drivs vagnparken enbart av fossilfria* bränslen eller hybridteknik,...

Spelapp lär ut bioekonomi

Spelapp lär ut bioekonomi

Spelappen Grow Forest har laddats ned 100 000 gånger internationellt. Nu växer spelet ytterligare med nya funktioner för att fortsätta...

Sveriges sista PGR-bil

Sveriges sista PGR-bil

Den sista PGR-bilen med destination Sverige. Efter en omfattande påbyggnation levereras den nu i form av en avancerad brandbil...

Från rosa till blått för Derome

Från rosa till blått för Derome

Under oktober månad färgades alla Deromes virkespaket rosa, till förmån för bröstcancerforskningen. Nu är november här och för att...

Fler artiklar