Världens största betongsax

Världens största betongsax

Utvecklad i nära samarbete med kunden, som är en europeisk rivningsentreprenör, har den nya saxen HC 250,  från Trevi Benne, en enorm klippkraft och extra stor käftöppning för att utföra riktigt ”heavy  duty” tungrivning. Det specialbyggda demoleringsverktyget som väger 27 ton, kommer att monteras på en specialbyggd rivningsmaskin av det större formatet.

Några utmärkande produktionsdata: projektering 120 timmar, svetsning 250 timmar, skärande bearbetning 120 timmar, montering 50 timmar.

HC 250 väger 27300 kg och kräver en 250 tons bärarmaskin för montering på stickan. Klippkraft 545 ton vid spets. Käftöppning 3100 mm. Längd 5200 mm.

Trevi Benne har ett av marknadens bredaste sortiment av rivningsutrustning och har utvecklat många innovationer och speciallösningar sedan starten 1992. Med den nya bjässen HC 250 lever de upp till sin slogan ”We are demolition”.

Trevi Bennes betongsaxar finns i två utföranden, antingen med käftar utrustade med utbytbara tänder eller med specialkäftar utan tänder, precis som den nya bjässen HC 250.

HC-serien betongsaxar omfattar 16 modeller med vikt från 180 kg och uppåt, passande för maskiner från 2 ton. Återförsäljare för Trevi Benne i Sverige är Andersen Contractor AB.

www.andersen-contractor.se

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
DAF utökar sortimentet

DAF utökar sortimentet

De nya produkterna är ett led i arbetet med att utöka sortimentet av anläggningsfordon anpassade för den nordiska marknaden.

Vägtrafiken i mars

Vägtrafiken i mars

Under mars 2019 omkom 10 personer och 1 244 personer skadades i vägtrafiken.

Volvokoncernen miljardinvesterar

Volvokoncernen miljardinvesterar

Volvokoncernen satsar stort i Skövdefabriken. Ökad flexibilitet samt en en mer hållbar tillverkningsteknik är syftet med investeringarna.

Årets däcktillverkare 2019

Årets däcktillverkare 2019

Michelin har tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen Årets däcktillverkare, ”Tire Manufacturer of the Year”.

Fler artiklar