Nya tillval för Cats hjullastare 918M

Nya tillval för Cats hjullastare 918M

Caterpillar erbjuder nu den kompakta hjullastaren 918M med fyra nya tillval: höglyftlänkage, CAT Fusion™-koppling, paket med fem skydd samt bredare däck.

 

Höglyftlänkage

Det nya tillvalet höglyftlänkage är specifikt utformat för tillämpningar inom avfallshantering och återvinning, lantbruk och anläggning där lastarens ökade lyfthöjd och räckvidd gör verklig nytta. Den nykonstruerade lastarenheten kan ge upp till 10 procent högre lyfthöjd och räckvidd jämfört med ett standardlastarlänkage utrustat med motsvarande redskapsfäste, oavsett om det är en direktinfästning, IT (integrerad redskapsbärare), en snabbkoppling eller ISO-koppling. En 918M konfigurerad med både höglyftlänkage och 20.5-däck får en skopinfästningshöjd på över 4,1 meter (13 fot och 5 tum).

Fusion-koppling

Lägg till det av Caterpillar konstruerade systemet Fusion-koppling som tillval på 918M, så ges kunden nu möjlighet att välja mellan tre kopplingar. Fusion-kopplingen är utformad för optimala prestanda och lång hållbarhet och har en avancerad fastkilningsmekanism som ger en tät och skrammelfri inkoppling av olika arbetsredskap.

Det patenterade låssystemet eliminerar glapp (relativ rörelse mellan koppling och arbetsredskap) och därmed elimineras slitaget som kan bli resultatet av detta glapp. Fusion-kopplingen är konstruerad för att tillämpa konstant hydraultryck på kilar som kontinuerligt drar arbetsredskapet mot kopplingen i två riktningar, inåt och nedåt, vilket ger trygg redskapskontroll och ökad produktivitet. Kopplingen finns tillgänglig för Fusion-kompatibla arbetsredskap.

Val av däck

De tre nya 20.5R25-däcken för 918M ger ett antal fördelar jämfört med 17.5R25-däck, inklusive upp till 20 procent ökad livslängd och förbättrad dragkraft, stabilitet och tippkapacitet vilket resulterar i minskade driftskostnader.

De tre nya däckalternativen finns tillgängliga för den nordamerikanska marknaden och inkluderar standardalternativet Goodyear E/L-2A ”Sure Grip Loader, ”ett 12-skikts bias-däck med ett riktat, självrengörande mönster, Michelin ”Xsnoplus, ”som är speciellt utvecklat för arbete på snö och is med ett oriktat mönster med utmärkta självrengörande egenskaper samt Michelin XHA2 radial, ett grovmönstrat däck med oriktat mönster, kraftiga däckkanter och skyddade däcksidor för krävande tillämpningar.

Bredden över däcken är cirka 91 tum för de större 20.5R25-däcken. Alla tre däckalternativen måste användas med Fusion-koppling eller med tillvalet höglyftlänkage för att säkerställa att arbetsredskapen kan vila i marknivå. En pendlingsbegränsare ser till att däcken inte kommer i kontakt med skärmarna.

Skydd

Det nya skyddspaket tillvalet, vilket kan användas med de nuvarande stålavledarna för stänkskärmar, skyddar utsatta områden:

  • Strålkastarskydden omger de främre lampenheterna och skyddar om skräp faller från skopan
  • Midjeskydden ser till att ramleden på 918M omges av skydd vilka förhindrar att material ansamlas i ramarna samtidigt som de ger enkel åtkomst till servicepunkterna
  • Skyddet för drivlinan monteras under transmissionen och dess komponenter och har en lucka som underlättar oljebyten
  • Drivaxelskyddet monteras under den främre drivaxeln som skydd mot skräp och hinder
  • Vevhusskyddet monteras under motorn för att skydda oljetråget

www.pon-cat.com/equipment/se

Läs också

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar