Hauly – digital marknadsplats för tunga transporter

Efter succén med sitt första digitala företag Loop Rocks, lanserar nu NCC-initierade Loop Industries appen Hauly. I denna nya och kompletterande tjänst kan transportköpare enkelt lägga upp sina ordrar och få bud från certifierade åkerier direkt i Haulys app eller på webben.

Hauly kan kort beskrivas som en digital marknadsplats för hantering av tunga transporter inom bygg och anläggning, och är nästa steg i Loop Industries strategi att erbjuda ett komplett digitalt ekosystem av byggrelaterade tjänster.

– Vi vill göra det enkelt för transportbeställare att hitta högkvalitativa åkerier med ledig kapacitet samtidigt som vi vill hjälpa åkerierna att öka sin beläggning. Kort och gott vill vi optimera åkeriernas fordonsflotta, säger Staffan Svantesson, chef Hauly.

Tjänsten underlättare även för både transportörer och transportbeställare att få överblick över pågående och utförda uppdrag genom att erbjuda digitala följesedlar och projektuppföljning som ett tillägg. Tjänsten är utformad i full enlighet med BEAst (Byggbranschens Elektroniska Affärsstandard).

– Hanteringen av följesedlar sker idag nästan helt för hand och på papper vilket skapar uppenbara problem för såväl transportörer som beställare. Genom att standardisera och digitalisera denna process skapar vi ett effektivare arbetsflöde och minskar administrationen för både beställare, åkerier och åkare, säger Staffan Svantesson.

Transportnäringen sysselsätter över 310 000 personer och står för omkring 6,5 procent av den totala sysselsättningen i Sverige, enligt statistik från SCB. Årligen transporterar tunga lastbilar närmare 500 miljoner ton och omkring var tredje transport inom bygg- och anläggning kör tomt, enligt Trafikanalys.

Hauly är en uppföljare till Loop Industries första digitala bolag Loop Rocks, som är Nordens största marknadsplats för återanvända byggmassor. Hauly ansluter nu till det digitala ekosystemet genom att komplettera Loop Rocks verksamhet med att erbjuda tillhörande transporter av byggmassor.

Den digitala marknadsplatsen finns för närvarande tillgänglig i Stockholmsregionen, och har mer än 30 anslutna åkerier som tillsammans förfogar över 500 lastbilar.

– Hauly är gratis att gå med i och utesluter ingen från marknaden. Vi jobbar nu för att hela branschen ska vara med, säger Staffan Svantesson.

Nationell lansering kommer att ske under 2019.

Av: Catharina Olsson-Lindh. Foto: Loop Industries.

Läs också

Ny app ska tysta baksätesförare

Ny app ska tysta baksätesförare

Sju av tio svenskar får oönskade kommentarer om sin bilkörning av medpassagerare, så kallade Backseat drivers. Nu släpper Audi...

Aktuellt

ANNONS ▼
Exporten av lastbilar ökar

Exporten av lastbilar ökar

De tunga fordonen på Klaraviks auktionsplattform blir allt vanligare och även på riksnivå ökar exporterna.

Ny minigrävare från Caterpillar

Ny minigrävare från Caterpillar

Caterpillar lanserar nu nya generationens minigrävare fullmatade med nya funktioner, till exempel spakstyrning, farthållare, LCD-display, bluetooth-start och tiltbar hytt.

Freja rustar för framtiden

Freja rustar för framtiden

Under 2018 gjorde transport- och logistikföretagen Freja en stor investering och flyttade kontor och lager till Jönköping.

Förslag om ny lastbilspremie

Förslag om ny lastbilspremie

För att ställa om fordonsflottan av tunga fossildrivna fordon föreslår Trafikanalys att en ny miljölastbilspremie införs 2020.

Fler dör i arbetsplatsolyckor

Fler dör i arbetsplatsolyckor

Antalet arbetsplatsolyckor med dödligt utfall ökar. Redan nu ligger årets siffror på oroväckande hög nivå med tolv dödsfall hittills.

Fler artiklar