Kamiq – ny Suv från Škoda

Kamiq – ny Suv från Škoda

Škodas nya Suv heter Kamiq. Ordet Kamiq kommer från Inuit-folkets språk som lever i norra Kanada och Grönland. Det beskriver något som passar perfekt som en andra hud i varje situation. Med nya Kamiq presenterar det tjeckiska märket en ny modell som kommer att utöka Suv-utbudet och komplettera Kodiaq och Karoq.

Nya Škoda Kamiq erbjuder det bästa från två världar. Den kombinerar fördelarna med en Suv – hög sitthöjd, bättre överblick, bekväm instigning och urstigning, större markfrigång – med smidigheten och manövrerbarheten hos en kompaktbil. Det gör Škodas stadsanpassade crossover-modell till den perfekta bilen både i och utanför staden.

Nya assistanssystem

Škoda-modellen bygger på Volkswagen Groups modulära plattform (MQB) och erbjuder nya assistanssystem med en mängd Simply Clever-funktioner – ett av märkets kännetecken – tillsammans med den rymliga interiören.

Världspremiär i Genève

Škoda har släppt en teaserbild som visar bilens silhuett – ett första smakprov på hur den kommande crossover-modellen, som kommer att ha världspremiär på den internationella bilsalongen i Genève (5–17 mars), kommer att se ut. På bilden går det att skymta frontpartiet och den visar även upp designen på de distinkta nya LED-strålkastarna med separat varselljus upptill och integrerade dynamiska körriktningsvisare.

Škoda Kamiq kommer att lanseras under sista kvartalet 2019.

Läs också

Nu är nya Toyota RAV4 här

Nu är nya Toyota RAV4 här

Nyutvecklad fyrhjulsdrift, supereffektiv elhybridteknik och helt ny plattform – nu är nya Toyota RAV4 här!

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar