Årets Transportbil 2022 – Nya Renault Kangoo

Årets Transportbil 2022 – Nya Renault Kangoo

En jury bestående av 24 europeiska transportbilsjournalister har nu utsett vinnaren som kan titulera sig Van of the Year 2022. Det blev helt Nya Renault Kangoo som förärades det prestigefulla priset.

Nya Kangoo vann den ärofyllda titeln i hård konkurrens med 14 andra transportbilsmodeller från totalt 11 olika märken. Renault har tidigare vunnit IVOTY-titeln hela fyra gånger. 1998 gick titeln till Renault Master, 2002 var det Renault Trafic och Kangoo Z.E. vann 2012.

Mer flexibel och smartare

Nya Kangoo, designad för de yrkesverksammas behov, är nu ännu mer flexibel och smartare än sin föregångare som sedan 1997 har producerats i mer än 4,3 miljoner exemplar.

Största sidoöppningen

En slående och unik lösning som Nya Kangoo erbjuder är den banbrytande uppfinningen som kallas ”Open Sesame by Renault”. Genom att ta bort B-stolpen har modellen marknadens största sidoöppning som kan rymma föremål som är upp till 1,45 meters breda. Det klarar ingen annan skåpbil i segmentet. Dessutom rymmer Kangoo upp till 3,9 m3 gods med en vikt upp till 800 kg i den långa versionen (lansering 2022) av Kangoo. Oavsett längd kan Kangoo dra 1500 kg.

Hytt-nytt

Förarhytten är snarlik en Renault personbils med senaste Renault Easy Link multimediasystemet och 8-tums pekskärm, trådlös laddning av mobiltelefon och handsfree-kort och samma sitt- och körkomfort.

Säkerhet

Även när man tittar på säkerheten finns de senaste systemen i Nya Kangoo transportbil. Säkerhetsutrustningen med 12 olika funktioner erbjuds i det senaste ADAS-systemet. Här ingår som standard släpvagnsstabilisering, digital backspegel och adaptiv farthållare.

El, bensin, diesel

På motorsidan går det att välja mellan ren el med en räckvidd på 300 km WLTP, en 1,3 liters bensinmotor med antingen 6-växlad manuell eller 7-växlad EDC-växellåda samt en 1,5 liters dieselmotor.
Nya Kangoo är byggd på den högteknologiska Maubeuge-fabriken, som sedan 1997 har varit hem för tillverkning av bland annat Kangoo. För att säkerställa en optimal produktion av Renault Kangoo både som transportbil men också som personbil, samt transportbilar från Mercedes Benz och Nissan, har inte mindre än 450 miljoner Euro investerats för att optimera fabriken och produktionen.

Både bensin- och dieselversionerna av Kangoo är klara för leverans 2021. El-versionen samt den långa versionen av Kangoo lanseras under första halvåret 2022.

 

 

Källa: Renault Group

Läs också

Årets transportbil i Danmark

Årets transportbil i Danmark

De danska motorjournalisterna har utsett Opel Vivaro och systerbilen Renault Trafic till årets transportbil i Danmark 2015. Tretton bilmodeller...

Årets transportbil i Danmark

Årets transportbil i Danmark

De danska motorjournalisterna har utsett Opel Vivaro och systerbilen Renault Trafic till årets transportbil i Danmark 2015. Tretton bilmodeller...

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar