Återvunnet i MittX-bågen

Återvunnet i MittX-bågen

Nu börjar MittX att producera sina bågar av återvunnet aluminium från Hydro restore. ”Det syns ingen skillnad på bågarna, kvaliteten och finishen är densamma men det känns bättre i hjärtat”, säger vd Fredrik Mickelsson.

MittX skapar modellanpassade aluminiumbågar som gör att maskinerna och deras förare ser och syns bra, med fokus på säkerhet. Bågen är inte bara en produkt utan har blivit ett begrepp i entreprenad- och jordbruksbranschen. Nästa stora steg för MittX i deras utvecklingsresa är det återvunna aluminiumet i samarbete med Hydro restore.

– Det här är ett jätteviktigt steg för att vi fortsatt ska vara ledande och visa på ständig utveckling och ansvarstagande i vår verksamhet, säger Fredrik Mickelsson, vd på MittX.

Den effekt som Hydro restore och det återvunna materialet faktiskt har finns att läsa i deras omfattande rapport av EPD. I det publicerade resultatet framgår det att de berörda göten och profilvarianterna har ett betydligt lägre koldioxidavtryck än det europeiska genomsnittet. Läs vidare här.

Aluminium är det bästa materialet för MittX-bågarna eftersom det är ett lätt material som har de egenskaper som krävs. Valet av Hydro restore som material gör att MittX-bågen som produkt blir ännu bättre. MittX-bågen blir i och med detta en ännu mer cirkulär produkt när den återvinns.

Hydro restore är ett svenskproducerat sortiment av aluminiumprodukter tillverkade av aluminium som återvunnits från produktionsskrot och konsumentprodukter samt en mindre mängd primäraluminium. Förutom pre-consumer scrap innehåller även Hydro restore post-consumer scrap. Det vill säga återvunnet skrot bestående av produkter som redan levt ett liv, som exempelvis en MittX-båge eller en fönsterram. Läs mer om Hydros hållbara produkter här.

 

 

 

Källa: MittX

Läs också

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar