Nyhet

TV-serien Svenska Truckers tillbaka i rutan

Foto: Stefan Nilsson

TV-serien Svenska Truckers är tillbaka med en ny säsong den 17 april kl 20.00 på TV3. Programmet är en produktion initierad av branschorganisationen Sveriges Åkeriföretag för att lyfta fram en samhällsbärande bransch och det varierande och spännande chaufförsyrket.

Svenska Truckers har varit ett av de populäraste programmen på TV3 sedan start med ständigt ökande tittarsiffror. Varje avsnitt i linjär TV ses i snitt av över 200 000. Programmet belönades 2020 med TV-priset Kristallen för Bästa reality-serie. Kompetenta yrkesmänniskor som visar att de är duktiga på sitt yrke blir ett ärligt, populärt och engagerande TV-program.

– Dubbla sökanden till många studieplatser och fullt på många utbildningar tyder på att vi lyckats bra med att skapa ett intresse för åkerinäringen och chaufförsyrket, mycket tack vare Svenska Truckers, säger Richard Gegö, vd på Sveriges Åkeriföretag.
– Vi märker också ett ökat intresse och förståelse från andra organisationer och verksamheter, vår bransch har en nyckelroll i hela samhället och behöver prioriteras brett i dessa utmanande tider med till exempel höga priser på drivmedel i en osäker omvärld.

I den sjunde säsongen möter vi både favoriter från tidigare säsonger och en del nya ansikten. Några som dyker upp är bland annat Emilia Engström som kör lastbil under jord i gruvan i Kiruna, Mario kör transporter av renar, Cajsa har hela Gotland som arbetsplats och Dennis “Denkan” Andersson ja han kör det mesta! Kär återkomst blir det den här säsongen för timmerbilsföraren Tove, sopbilsföraren Max och mjölkbilsföraren Elin och många fler som håller svenska samhället rullande!

Timmerbilsföraren Tove Helgesson ser vi i säsong 7 av Svenska Truckers. Foto: Svenska Truckers

 

Se trailern till programmet här!

 

Källa: Sveriges Åkeriföretag