Kortnyheter

Storsatsning på skogsmaskiner hos Alfings

Efter ett års intensivt arbete med planering och byggnation står nu Alfings nya moderna fabrikslokal på Lillsjöns industriområde redo för inflyttningen. Under varumärket Terri tillverkar Alfing i Älmhult gallringsmaskiner för ett skonsamt skogsbruk. Den ökande efterfrågan på maskiner som är utvecklade för ett långsiktigt och hållbart skogsbruk har gjort att Alfing väljer att investera i ökad tillverkningskapacitet.

– Vi känner att vi ligger rätt i tiden med våra skonsamma skogsmaskiner och därför väljer vi att bygga nytt i Älmhult, säger Alfings VD Claes Göran Claesson.
– Vi kommer att inviga vår nya byggnad på 3 200 kvadratmeter fördelat på lager, monteringshall och kontor i juni och det kommer att göra att vi kan möta den ökade efterfrågan på ett väldigt bra sätt, fortsätter han.

Terrimaskinernas historia startade hos tillverkaren Valmet i Finland i början på 70-talet och har genom olika ägarkonstellationer slutligen hamnat hos Alfing i Älmhult där ett omfattande utvecklingsarbete av produkten har gjorts. Idag säljs Terrimaskinerna till professionella skogsentreprenörer och skogsägare i hela Sverige.

– Ett ökat intresse märks även från utlandet. Vi får nu förfrågningar ifrån i stort sett hela världen, säger Arne Isaksson som ansvarar för försäljningen av Terri.

– En bra produkt i kombination med en växande medvetenhet om hur viktigt det är att vårda och sköta skogen på ett korrekt sätt har säkert bidragit till vår framgång, förklarar han.

Källa: Terri