Artiklar

Load Up North bjuder på mängder av aktiviteter

Flera av utställarna satsar stort på aktiviteter och tävlingar under årets Load Up North, som öppnar i morgon torsdag och hålls fram till lördag 26 augusti på Bodens Energi Arena.
– Load Up North är en jätteviktig mässa för oss, säger Charlott Ryman, event-ansvarig på Zeppelin.

Load Up North är redan en succé för Nolia som arrangerar mässan i samarbete med Boden Event. I år kommer fler utställare än förra året till ett av de största mässområden Load Up North haft och en lista på utställare som lika omfattande som stark.

– Mässan har stor betydelse för många aktörer i de branscher som visar upp sig, som transport, entreprenad, mark och anläggning samt gruva ovan jord, säger Jonas Dahlberg, vd på Nolia.

Entusiasmen och engagemanget bland utställarna är stort, något som avspeglas i de många aktiviteter och tävlingar som hålls under mässan.

– Superroligt att få visa upp sig på vår hemmaplan. Vi kommer lägga fokus på att visa vilka vi är och vad vi gör. Det är första gången som vi är med med egen monter. Förberedelserna är i full gång och nu väntar vi bara på att få köra gång, säger Louise Hanold, verksamhetsutvecklare Team Kjellin Mining & Entreprenad.

De satsar på att visa upp alla sina verksamhetsdelar; gruvor, entreprenad, motorsport och även pusha för sin ungdomssatsning samt rekrytering som ständigt är ett prioriterat område. Stora grävmaskiner, Porsche-bilar och skotrar utlovas i montern, dessutom roliga tävlingar, fiskdamm för de yngsta och mycket aktiviteter under de tre mässdagarna.

– Vi kommer dessutom att fira vår 10-årsjubileum för vår mining-verksamhet på Load Up North. Hur, får man se när man kommer och besöker oss, säger Louise Hanold hemlighetsfullt.


Även Kajsa Friberg, försäljningschef Wist Last & Buss längtar till att mässan ska öppna.

– Vi är otroligt peppade på mässa. Ett stort fokusområde för oss kommer att vara hållbarhet, där vi bland annat visar upp en av våra eldrivna lastbilar från Volvo. Rekrytering är ett annat viktigt fokusområde. Vi har rekryteringsbehov på alla våra 19 anläggningar, inte minst här i norr och hoppas få träffa ungdomar som är nyfikna på vår bransch. Självklart är Load Up North en viktig mötesplats för oss i den spännande tid vi befinner oss i. För mig personligen blir det första gången på Load Up North och jag ser mycket fram emot att vara på plats och träffa alla kunder och besökare och visa upp Wist Last & Buss, säger Kajsa Friberg.

Johan Granberg, Norrmodul kommer att anordna en tävling.

– Vårt mål är att Load up North ska upplevas som den bästa transportbilsmässan i Norden. Det är här det händer!

– Vi ska slå transportbilmässan på Solvalla med hästlängder! Vi har med oss influensern Riktiga Pontus som kommer köra en riktigt grym tävling med 20 000 kronor i kontanter för en lycklig vinnare. Mer detaljer om tävlingen hittar du på sociala medier, säger Johan Granberg.

Riktiga Pontus, eller Pontus Johansson som han heter, har gjort raketkarriär på sociala medier det senaste året. Han följs av närmare 140 000 väljare på TikTok, Youtube och Instagram sedan ett år tillbaka. Pontus Johansson kommer från Råneå.

– Load up North är en jätteviktig mässa för oss och vi ser verkligen fram emot att få möta alla besökare om bara några dagar. Norra Sverige är en stor och viktig marknad, där vi vill bli ännu större både som leverantör och arbetsgivare. Monterbygget är full gång. Vi kommer ha runt 15 maskiner i montern och på demoområdet och ungefär 20 som jobbar i montern under mässdagarna, från både sälj- och servicesidan för att kunna bemöta kunderna på bästa sätt, säger Charlott Ryman, event-ansvarig på Zeppelin och fortsätter:

– Vi är en världsledande leverantör och det ska naturligtvis även avspegla sig på Load Up North. Det blir aktiviteter, demokörningar och tävlingen i montern och erbjuder två gånger om dagen under torsdagen och fredagen guidade turer i vår CRC-anläggning i Boden som ligger några hundra meter från mässområdet. Det tycker jag verkligen att man ska ta chansen att besöka, säger hon och avslutar med att lyfta arrangören:

– Jag har jobbat med mässor i många år och måste verkligen berömma Nolia som arrangör. De är väldigt tillmötesgående, vi har ett fantastiskt samarbete, säger Charlott Ryman på Zeppelin.

Källa: Nolia AB

logo
Åsa Arvidsson