Produktnyheter

Vimek 870.2 uppgraderad!

Nya Vimek 870.2 har fått flera upp uppgraderingar men behåller sin föregångares populära egenskaper.

Vimek 870 togs fram i projektet Next Generation. Vimek 870 är en kompakt skotare specialiserad på gallring efter beståndsgående skördare. Maskinen är med sin Dual Steering extremt smidig och denna unika funktion ger mycket bättre spårning samtidigt som den reducerar skador på mark och kvarstående bestånd. Dual steering har också gett maskinen förutsättningarna att kunna vara stabil trots att den är smal och det har möjliggjort en placering av axlarna så att vikten fördelas ut på ett bra sätt på alla 8 hjul.

Från och med nu heter modellen 870.2 och har en uppdaterad färgsättning mot sin föregångare 870.1 och Vimek-hjärtat från Next Generation logotypen har fått en plats i fronten som emblem.

Modelluppdateringen innehåller ett flertal uppdateringar och leverantörsbyten men också en större designförändring där lastramsystemet på vagnen ersatts med en kraftigare centrumramsdesign. Med den nya centrumramsdesignen samlas mindre skräp och is på vagnen och placering av och antal bankar blir flexiblare. Den nya designen är också fullt anpassad för Kranversionen med skyddad slangdragning (Cranab FC5) som just nu testas i förserie. Den kommer finnas tillgänglig i produktion med vår kranspetsstyrning ”ICC” en bit in i 2024. Den uppdaterade designen har också möjliggjort en något större effektiv last-arean på maskinen utan att maskinen blir större utvändigt.

– Jag tycker att 870.2 känns som en bra release där vi kunnat samla ett lämpligt antal förbättringar och leverantörsbyten så att vi jobbar med ständig förbättring under ordning och reda, säger Johannes Nilsson VD Vimek.

Källa: Vimek

logo
Redaktionen