Blogg och filmer

Crunchfish släpper app för trafikrapportering

Snabbt växande app-utvecklarna Crunchfish har nyligen släppt appen Public Report. Där får och kan du som användare själv rapportera om störningar i trafiken.
– Står man vid ett försenat tåg eller sitter i en bilkö finns oftast inte mycket annat att göra än att vänta, säger Paul Cronholm på Crunchfish. Därför kan man lika gärna meddela andra som behöver information om förseningar eller andra störningar.

Appen letar med GPS upp ens position och visar trafikproblem i närheten. I första hand släpps den till iPhone, men kommer senare också att finnas till bland andra Android och Windows Phone.

Hur skiljer sig Public Report från andra, liknande verktyg?
– Till skillnad från till exempel Skånetrafikens app är den här bättre uppdaterad eftersom det inte är en enda kanal som styr informationen, utan alla som använder appen, fortsätter Paul. Informationen går dessutom ut direkt, utan fördröjningar.

Speciellt för Public Report är även att företag kan ansluta erbjudanden och rabatter till appen.
– Säg att man exempelvis är på Malmö Centralstation, och väntar på ett tåg som visar sig vara 25 minuter sent – då kan ett erbjudande om en gratis kopp kaffe, en tidning eller något liknande dyka upp i telefonen, och ge en något att fördriva tiden med, säger Paul.
– Förseningarna kostar mycket pengar och gör resenärer irriterade. Vi hoppas att Public Report kommer att underlätta frustrationen över att inte få tillräckligt med information, avslutar Paul.

Ladda hem Public Report för iPhone här…