Blogg och filmer

Elegant headset

Jabra Stone2 heter den vidareutvecklade nya generationen av Jabras Bluetooth-headset till mobiltelefoner. Den första versionen som kom 2009 hade ett revolutionerande formspråk med elegant design. Samma design men med en rad uppgraderade funktioner och ny teknik präglar nya Stone2, som nu lanseras i Europa.

Det nya ljudsystemet i Jabra Stone2 innebär bland annat att användaren kan få klara röstbesked om vem som ringer upp, utan att behöva ta upp mobiltelefonen (till exempel ”Hem” eller ”Mammas mobil”, precis som det är inmatat i mobilens telefonbok). När det ringer säger man bara ”Answer” eller ”Ignore”. Det går förstås också att ringa upp kontakter i telefonboken med röststyrning (beroende på telefonmodell). Därmed är headsetet verkligen handsfree, vilket till exempel ökar trafiksäkerheten då man både kan ta emot och ringa samtal utan att behöva ta händerna från ratten.

Hopparningen med mobiltelefoner underlättas med en röstguidning och headsetet talar om när en telefon ansluts eller om batteriet behöver laddas. Nya streamingfunktioner gör det också enklare att lyssna på musik och podcast-sändningar eller titta på videor etcetera med perfekt ljud.

www.jabra.se