Produktnyheter

Flischaufförens nya favorit

Kilafors Industri AB lanserade i augusti en ny serie kallad BioLine. Hittills har flertalet påbyggnader levererats, senast en bilpåbyggnad till Jämtland och en komplett flisvagn med chassi och påbyggnad till Uppsala. Ett företag som haft möjligheten att testa Kilafors fliskoncept BioLine i skarp drift är Edvardsson Transport i Edsbyn AB.
– Vårt nya flissläp har hög kvalitet och många fina lösningar som underlättar vardagen för mina chaufförer. I vinter har vi t ex sett att det kan gå flera minuter snabbare för chauffören som lossar BioLine-byggnationen att få buren ren från spån och flis efter tippning, eftersom det inte fryser fast lika mycket som i andra byggnationer, säger Peter.
För att underlätta lossning och undvika problem vid öppning och stängning av luckan är Kilafors burbyggnation försedd med ett fasat spår i kantlinan. Kraftiga, utbytbara låsklor och ett hydraulsystem som klarar av att leverera extra hög inpressningskraft är andra faktorer som borgar för problemfri hantering. Systemets rörliga delar smörjs enkelt genom BioLines centrala smörjpunkter, som förenklar för chauffören då systemet automatiskt fördelar smörjoljan som endast behöver appliceras på ett fåtal ställen.