Nyhet

Volvo Personvagnar rekryterar

Björn Sällström


Volvo Personvagnars aggressiva produktplan för framtiden gör att företaget behöver rekrytera närmare 1.200 personer under det närmaste året, främst inom produktutveckling.
– Vi måste expandera vår verksamhet för att utveckla de mycket konkurrenskraftiga och bränsleeffektiva produkter och teknologier som ingår i vår tillväxtplan, säger Stefan Jacoby, vd för Volvo Personvagnar.
Majoriteten av nyanställningarna handlar om ingenjörer inom produktutveckling där företaget bland annat behöver ny kompetens inom elektrifiering. Elektrifierade bilar är en del av den avancerade teknologi för bränsleeffektivitet där Volvo Personvagnar satsar stort. Det finns också ett behov av nya medarbetare inom områden som Inköp, IT och Marknadsföring. Även produktionssidan behöver expandera för att klara av de ökade volymerna som planeras för 2011 och framåt.
Under 2010 vände det för den globala bilindustrin och Volvo Personvagnar har på flera marknader stärkt sin position med ökade marknadsandelar, mycket tack vare den globalt framgångsrika XC60-modellen och det breda utbudet av bränsleeffektiva bilmodeller. Efter den lyckade lanseringen av helt nya Volvo S60 och V60 väntar nu introduktionen av Volvo V60 som den första plug-in hybriden på bilmarknaden.
Under förra året ökade Volvo Personvagnars försäljning med 11,6 procent jämfört med 2009 och företaget levererade vinst för helåret. Även 2011 har startat starkt med tillväxt både i Europa och på den amerikanska marknaden. Fabriken i belgiska Gent förväntas under 2011 nå nya rekordnivåer i produktionsvolym och i Torslandafabriken har man nyligen ökat produktionstakten för att möta den ökade efterfrågan.
Med sin nya ägare har Volvo Personvagnar nyligen berättat att betydande investeringar kommer att ske i nya produkter och det industriella systemet under de kommande åren. Expansionen av personalstyrkan inom bland annat Produktutveckling är ett första konkret exempel på dessa satsningar.
– Det här är en av de största rekryteringskampanjerna som Volvo Personvagnar någonsin genomfört. De nya ingenjörerna behövs för att utveckla de teknologier och bilmodeller som ingår i den aggressiva produktplan som vår styrelse och företagsledning har tagit fram, säger Björn Sällström, Personaldirektör hos Volvo Personvagnar.
I den svenska verksamheten omfattar tillskottet upp till 1 000 nya medarbetare, varav 900 är ingenjörer inom framför allt Produktutveckling. I Belgien kommer runt 200 personer att rekryteras till fabriken i Gent.
Läs mer på:
http://www.volvocars.com/intl/top/about/corporate/career/pages/job-openings.aspx
http://www.facebook.com/volvocarscareer