Kortnyheter

Intresse från franska skogsbolag

Närmaste dagarna får den nya Svenska uppstickaren & skogsmaskinstillverkaren­ Timbear som tillverkar och säljer en kombinerad gallringsskördare & skotare,­ besök av Franska skogsbolag. Bland annat­ kommer tre representanter från den stora statliga ”National des Forêts” upp för att med egna ögon få se Timbears kombimaskin, Lightlogg C i drift.
Fransmännen intresserar sig framförallt för konceptet med en kombimaskin som klarar­ av våta & mjuka marker.
–  Vi har sedan en tid haft täta kontakter med ”National des Forêts” och flera andra stora aktörer inom den franska­ skogsindustrin berättar Kenneth Sjöström, säljare på Timbear.
Kenneth berättar att det finns ett stort behov av skogsmaskiner som klarar­ marker med dålig bärighet och/eller­ höga skyddsvärden, då det under­ senare­ år har blivit delvis skärpta och nya hårdare krav från allmänheten, skogsägare och andra aktörer inom skogsbruket.
Kenneth fortsätter berätta att enbart­ ”National des Forêts” tänker gallra mellan­ 150 000-200 000 hektar de närmaste 5-15 åren.