Produktnyheter

Senaste däck-tekniken för krävande arbeten

Skogsmaskinsdäcket Nokian Forest King F och Nokian HTS Straddle med den nya unika tekniken Beyond All-Steel Radial för hamn-, gruv- och schaktmaskiner är de senaste­ tillskotten i Nokian Heavy Tyres produktsortiment. ­
Nokian HTS Straddle terminaldäck är den första produkten med den senaste Beyond All-Steel Radial tekniken. Tekniken förenar de bästa egenskaperna på diagonaldäck och radialdäck. Däcket ger mycket bra stabilitet och slitstyrka samt lågt rullmotstånd, vilket sparar bränsle.
Den unika Beyond All-Steel Radial tekniken består av en textilkonstruktion med många lager och av en modern radialkonstruktion som bildar en helhet. Däcket ökar effektiviteten och driftsäkerheten och ger bättre komfort för maskinföraren.
Däcket har en spårprofil som blir djupare på skulderområdet och de raka däck­­sidorna gör däcket mycket slitstarkt och minskar risken för sidoskador och tack vare den breda slitbanan är däcket skonsamt mot skogsterrängen. Däcket kan användas­ både med band och kedjor och med Nokian Forest King F 710/45-26.5 24PR klarar­ däcket av över ett ton högre bärighet, tack vare sin kraftigare stomme.