Nyhet

Många är okoncentrerad på grund av mobiltelefon

Det är många som anser att man bör använda handsfree när man pratar i mobiltelefon i bilen. Men hur är det med bilförarna själva? Undersökningsföretaget K2 Analys har på uppdrag av däckkedjan Vianor frågat 300 bilägare i åldern 20‐60 år om deras mobilvanor i bilen. Signifikant var att över 70% uppgav att de har någon gång känt sig okoncentrerade i sin bilkörning på grund av mobilen. Trots detta använder endast 15% av de tillfrågade alltid handsfree i bilen när de kör.
Vianors undersökning visar att nästan hälften av de tillfrågade tycker att man bör få prata i telefon i bilen men bara om man använder handsfree. Trots detta uppger endast 15% av de tillfrågade att de lever som de lär och alltid använder sin handsfree när de kör bil. Motormännens Riksförbund har tidigare tagit upp frågan för debatt då de anser att många trafikolyckor orsakas av just förare vars koncentration flackar på grund av mobiltelefonen.
Det är stora skillnader i landet på de som väljer att använda sin handsfree i bilen. Sämst på att alltid använda handsfree under bilkörning är de som bor i småstäderna där 6% använder handsfree jämfört med 24% storstäderna (över 60.000 invånare). 36% av de om ringer uppger att de använder handsfree ibland eller alltid i bilen.
Undersökningen visar också att endast 11% har handsfree inbyggt i bilen. Man kan dock enkelt installera ett handsfreesystem i bilen så att man inte är beroende av att komma ihåg sitt headset. I och med den ökade debatten om mobilanvändandet i bilen kan nu Vianor, som specialiserar sig på bil‐ och däckservice, erbjuda både försäljning och montering av Parrots fullt integrerade handsfreesystem.
‐ Vi valde Parrots handsfreesystem efter att ha testat tiotals olika, då de enligt oss, har överlägset bäst ljud. Det känns viktigt för oss på Vianor att kunna erbjuda en lösning så att föraren kan hålla båda händerna på ratten samtidigt som de pratar och att det ljud som spelas upp i bilens stereosystem är av bra kvalitet. Det bidrar till en ökad säkerhet under bilfärd, förklarar Daniel Nordvall, Marknadschef, Vianor.
Ett tidigare känt problem med handsfreesystem är att ljudkvalitén är dålig och att mottagaren upplever bullrande bakgrundsljud. Parrots headset har en tvåhövdad mikrofon som reducerar oönskat kringljud vilket ger en kristallklar ljudupplevelse. Du kan prata eller spela upp musik genom bluetooth‐uppkopplingen även om mobilen skulle ligga i bagageluckan. Prisexempel komplett monterat och klart på Volvo V70 från 3,995:‐ ink moms på någon av Vianors
verkstäder.
Läs mer på: http://vianor.se/handsfree.