Nyhet

Volvo Personvagnar nyanställer

Volvo Personvagnar möter en allt större efterfrågan på sina framgångsrika bilmodeller, främst Volvo XC60, V60 och S60. Därför har företaget nu beslutat att öka sin produktionskapacitet. En följd av detta är att cirka 600 personer behöver nyanställas till fabrikerna i Olofström, Göteborg, Skövde och Floby samt till fabriken i Gent, Belgien.
– För närvarande säljer vi allt vi kan tillverka av Volvo XC60, V60 och S60. Nu måste vi investera ytterligare för att möta efterfrågan, säger Stefan Jacoby, VD för Volvo Personvagnar.

  • Verksamheten vid Volvo Cars Body Components i Olofström behöver ytterligare cirka 200 personer efter sommaren, utöver de 100 som just nu rekryteras.
  • Fabriken i Torslanda i Göteborg planerar för ännu en kapacitetsökning, från 52 till 57 bilar per timma under hösten. För att genomföra detta taktökningen krävs omkring 250 nya medarbetare.
  • Produktionstakten ökar även vid komponentfabrikerna i Floby (bromsskivor och vevstakar) och Skövde (motorer). De växande volymerna innebär att dessa enheter kommer att erbjuda cirka 75 personer anställning inom de kommande månaderna.
  • Till Gentfabriken i Belgien kommer runt 100 personer att anställas för att kunna öka produktionen av framför allt Volvo XC60.

– Det är väldigt glädjande att kunna skapa jobb till så många människor. Det visar också på betydelsen av en väldigt dynamisk bilindustri, säger Stefan Jacoby.
För två månader sedan berättade Volvo Personvagnar om sin största enskilda rekrytering någonsin: cirka 1 000 nya medarbetare till den svenska verksamheten, främst ingenjörer till produktutveckling. Denna rekrytering pågår och är skild från de nu aktuella nyanställningarna till fabrikerna som nämns ovan.