Kortnyheter

Nordic Trophy – Mantorp Park 27 augusti 2011

Lördagen den 27 augusti äger den 32:a upplagan av Nordic Trophy rum under Trailer Trucking Festival på motorbanan Mantorp Park utanför Linköping. Nordic Trophy är tävlingen för snygga lastbilar från hela Norden och övriga Europa. Arrangör är tidningen Trailer.
Närmare 200 högklassiga lastbilar är anmälda till årets tävling. Det blir en färgsprakande och gnistrande samling bilar med fantasifulla motivlacker, glänsande krom, flärdfulla inredningar och finurliga byggnationer.

Regerande mästare är Mika Auvinen från Helsingfors i Finland. Han tävlar med sin mäktiga Scania R620 Topline bulkbil kallad ”Gunfighter”. Både bil och släp är motivlackat med westerntema och rullar till vardags med sand, kalk och aska hemma i Finland.
– Jag uppskattar verkligen att få komma till Mantorp park som titelförsvarare, det känns fantastiskt. Självklart siktar jag på en ny seger men jag måste samtidigt vara realist. Jag har hört att det kommer många nya byggen så det kommer att bli mycket tufft, säger Mika inför årets tävling.
En av de största konkurrenterna blir fjolårstvåan Ralf Ekdahl. Malmöåkaren med sin mäktiga Volvo FH16 ”Road Cruiser”.
– Även om vi har två helt olika byggen tycker jag vi är ganska jämlika. Men jag hoppas och tror på seger i år, säger Ralf.

Förra årets tio finalister tävlar i Mästarklassen, övriga bilar i Utmanarklassen. Alla i publiken har chansen att vara med och utse årets vinnare genom att rösta på sin favorit i respektive klass. De fem bilar i varje klass som får flest röster går vidare till final.
Utöver detta tävlar också alla bilar i ett antal jurybedömda sidoklasser. Det bästa bilarna i klasserna Styckegodsbil, Dragbil, Dragbil med egen trailer, Timmerbil, Flisbil, Kombinationsbil, Specialbil, Tippbil, Tank- och bulkbil, Lättlastare samt Veteranbil ska koras. Dessutom kommer det att delas ut priser för bästa Lack, Inredning och Påbyggnad.