Produktnyheter

Kolstadssläpet 24T ute på den svenska marknaden

Med sidoväggar på 5 mm och bottenplatta på 7 mm av Hardox 450 stål från SSAB har nu ett nytt släp kommit ut på den svenska marknaden. Kolstadssläpet 24T är en av Kolstads nya släp med lastförmåga  på 14 eller 15 kubik och utrustade med tre 22.5  luftfjädrade axlar, varav den mittersta är lyftbar. 12 st däck från Bridgestone 275/70R22.5 Släpets framvagn är både låsbar och skjutbar dragstång.
Kolstad och Mjölbydraget, har tillsammans  tagit fram ett skjutbart drag , skjutbar upp till en meter.
Bak läm  kan vikas runt hörne inom 2.6 m.
Hela ekipaget är anpassat för 56 ton (total längd med tridem bil). Egenvikt på släp från 6990 kg som ger lastförmåga ca 17 ton (då släpets vikt är på 24 ton). Kolstadssläpet 24T har standardutrustning med bland annat back- blixt och rotor ljus.