Kortnyheter

App med körjournal för dig med företagsbil

Det kan bli dyrt för den som kör bil i arbetet men låter bli att föra körjournal. Företaget­ Abax lanserar nu en app som är integrerad med en körjournal i bilen, det gör den helt automatisk. Abax kombinerar en körjournal i bilen, som sköts via webben, med en app som innehåller alla funktioner från webben.
Företaget har under tio års tid utvecklat webbgränssnittet för sin körjournal och även byggt appen. Den är enkel att använda, något som har varit förutsättningen då även ovana användare ska ha god nytta av den.
Det är idag upp till varje företag och förare att visa hur bilen används. Om man inte har fört körjournal och skatteverket gör en revision av företaget, kan företaget upptaxeras med uppemot en miljon kronor och föraren med upp till 100 000 kronor. Både företag och förare beskattas nämligen som att bilen var en löneförmån som används privat.