Nyhet

Chevrolet Trax tilldelas fem stjärnor i Euro NCAP

Chevrolet-Trax-284365
Chevrolets helt nya kompakta SUV, Trax, har tilldelats fem stjärnor i EuroNCAP. Trax är den sjunde Chevroletmodell att ta emot Euro NCAPs högsta säkerhetsbetyg. Övriga är Aveo, Volt, Cruze, Orlando, Malibu och Captiva.
Trots att Trax utvärderades enligt den nya strängare 2013 års Euro NCAP-protokoll, visade den sig vara bland de säkraste bilarna i sitt segment.
”Redan vid första anblicken ger Trax djärva och robusta exteriör en hint om hög säkerhetsnivå och det är just säkerhet som är ett av de viktigaste köpskälen för stadsjeepar. Vi är verkligen stolta över det femstjärniga testresultat som lever upp till vad kunder förväntar sig från vår nya kompakta SUV”, säger Susan Docherty, President and Managing Director of Chevrolet and Cadillac Europe.
Med ett Euro NCAP resultat om 94 procent visade att Trax att den har ett utmärkt skydd för vuxna. Bland annat nådde Trax maxpoäng i sidokollisionstestet, som ger föraren och samtliga passagerare ett bra helkroppsskydd. Bra poäng delades även ut i kategorierna frontalkrock samt whiplashskydd.
I kategorin Barnskydd i fick Trax gynnsamma resultat i sidokollisionstestet samt för säker installation av barnstolsfästen.
Vad gällande Fotgängarskydd rapporterade Euro NCAP att Trax stötfångaren ger ett bra skydd för fotgängare över alla områden och delade ut maxpoäng.
I Safety Assist kategorin, vilket avser Trax standardiserade säkerhetsutrustning – möttes alla Euro NCAPs testkrav – exempelvis är elektronisk stabilitetskontroll och hastighetsbegränsad farthållare standard.
Chevrolet har tagit säker körning ett steg längre i och med införandet av Siri Eyes Free. Genom att ansluta sin smartphone till MyLink audiosystem, kan kunder med en kompatibel iPhone* få Siri att utföra ett antal uppgifter samtidigt som de håller ögonen på vägen och händerna på ratten.
Trax ger köparna många av fördelarna med en fullstor SUV, men på samma gång får man en smidigare bil med bättre bränsleekonomi. Trax erbjuder maximal mångsidighet, från dess rymliga passagerarutrymme och fyrhjulsdrift till det avancerade ljudsystemet MyLink med möjlighet att ha appar kopplade till stereon.
Chevrolet Trax anländer till svenska återförsäljare i mitten av juni.