Produktnyheter

Facom tidigarelägger sitt bromskolvsverktyg

DF-17-100_PH03Facom, Europas ledande tillverkare av handverktyg, lanserar en uppdaterad version av en av deras bästsäljare inom automotiva verktyg – det luftdrivna DF.17-100A, verktygsset för bromskolvar.
DF.17-100A består av en luftdriven cylinder som med ett set adaptorer pressar tillbaka bromskolvarna i bromsoket på ett snabbt och enkelt sätt, vilket är nödvändigt när man byter bromsbelägg. Bromskolvarna kan pressas tillbaka med-eller moturs. Det breda urvalet av adaptorer ger möjlighet att arbeta på flertalet bilmodeller som finns på den Europeiska marknaden.
Efter att först lanserats med sex adaptrar, har den senaste DF.17-100A-modellen nu ytterligare tre adaptrar som passar Iveco Daily, Renault Laguna II Scenic och Renault Master III. De existerande Renault- och Citroen-adaptrarna har också uppdaterats för att omfatta de senaste modellerna.
Med sitt hållbara fodral och fullständiga instruktioner förenklar DF.17-100A ett jobb som utan lämpliga verktyg kan vara extremt tidskrävande att utföra och i vissa fall, praktiskt taget omöjligt.
Michael Demant, skandinavisk marketing koordinerare för Facom, säger: “Eftersom fordonstillverkare ständigt förnyar sina modeller, ofta med omkonstruerade delar, så är det enormt viktigt för oss att våra specialistverktyg är aktuella. Bromsok är ett bra exempel. Vårt nya bromskolvssverktygset är nu fullständigt uppdaterat och kommer att spara tid och förbättra effektiviteten i varje verkstad som utför service och reparerar moderna europeiska bilar.”
För mer information eller för att kontakta din lokala Facom leverantör, gå in på www.facom.com